Iedereen kent deze stad in Frankrijk wel. Het is erg leuk om naar deze stad te gaan. Je kunt er winkelen, ontspannen maar ook verschillende activiteiten doen. Wat er allemaal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Je kunt naar deze stad toe gaan met het vliegtuig. Als je vliegt, is het goed om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Nice in Frankrijk is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er tijdsverschil met Nederland is, of er met een andere valuta wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Nice (AMS-NCE)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Nice (AMS-NCE) is 1 uur en 50 minuten. Je krijgt niet te maken met tussenlandingen als je vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt. Het vliegveld van de stad heet Nice Côte D’Azur Airport. De afkorting is NCE.

Vliegtijd Nice vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-NCE) / (RTM-NCE)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Nice (EIN-NCE) is inclusief tussenlanding gemiddeld 5 uur en 20 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Nice (RTM-NCE) is gemiddeld 5 uur en 20 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 978 kilometer. In de stad kan gewoon met de Euro worden betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta en tijdsverschil. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Côte d’Azur. Je kunt er naar Castle Hill, Old Town, Promenade des Anglais, het Musee National Marc Chagall, Place Massena, Monasterie de Cimiez, Mt Boron en Cathedrale Sainte-Reparale. In de stad zelf kun je heerlijk terrassen, uiteten gaan, winkelen en wandelen. Er is genoeg te doen voor jong en oud.