Vliegtijd Montpellier

Het is lekker dichtbij en er is veel te doen. Een bezoek aan deze Franse stad is zeker de moeite waard. Wat er allemaal te doen valt, lees je onderaan de pagina. Ook is het goed om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Montpellier in Frankrijk is en op welk vliegveld je landt. Je kunt ook kijken welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er in de stad wordt betaald en of er tijdsverschil met Nederland is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Montpellier (AMS-MPL)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Montpellier (AMS-MPL) is 1 uur en 55 minuten. Het is erg fijn om te weten, dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Het vliegveld waarop je landt, heet Méditerranée Airport. De afkorting is MPL. Hoelang is het vliegen vanaf EIndhoven en Rotterdam? Meer daarover lees je hieronder.

Vliegtijd Montpellier
Vliegtijd Montpellier

Vliegtijd Montpellier vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MPL) / (RTM-MPL)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vertrekken. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met minimaal één tussenlanding, vanaf Rotterdam met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Montpellier (EIN-MPL) is gemiddeld 9 uur en 55 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Montpellier (RTM-MPL) is gemiddeld 7 uur en 25 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Montpellier vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 986 kilometer. Het is goed om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook wordt er in de stad gewoon met de Euro betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is de onbetwiste hoofdstad van de Franse regio Languedoc-Roussillon. Je kunt er naar het Pic St-Loup, Musee Fabre, Place de la comedie, Cathedrale St-Pierre, Jardin des Plantes, Porte du Peyrou, Aquarium Mare Nostrum en Park Zoologique Henri de Lunaret.