Vliegtijd Montego Bay

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Je hebt heerlijk een aantal weken vrij van werk en je besluit om naar Montego Bay – Jamaica te gaan. Ontzettend leuk! Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het verstandig om je te laten vaccineren tegen een aantal ziektes. Daarnaast kun je alleen vliegen vanaf Schiphol Amsterdam. Maar wat is eigenlijk de vliegtijd naar Montego Bay? En is er tijdsverschil met Nederland? Daarnaast kun je hieronder ook lezen met welke valuta er wordt betaald.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Montego Bay (AMS – MBJ)

De vliegtijd naar Montego Bay (vliegveld Donald Sangster) is ongeveer 11 uur vanaf Schiphol. Het is een lange vlucht, dus bereid je hier goed op voor. Je kunt bijvoorbeeld een kussentje meenemen om te kunnen slapen, maar ook een goed boek of een afspeellijst met leuke muziek. De vliegtijd naar Montego Bay is niet vast te stellen vanaf andere vliegvelden in Nederland. Er gaan namelijk vooralsnog geen vluchten die kant op vanaf Roterdam, Groningen of Eindhoven. Wel kun je vanaf Düsseldorf vliegen als je dat liever hebt. De vliegtijd is dan een kwartier tot half uur korter. De algehele vliegtijd wordt sterk beïnvloed door het weer, type vliegtuig en de gekozen vliegroute. Op de site van bijvoorbeeld Tui.nl kun je de meest actuele vliegtijd bekijken.

Vliegtijd Montego Bay
Vliegtijd Montego Bay

Montego Bay vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 7.900 kilometer. Dit is een behoorlijk eindje. Ook erg handig om te weten is dat er tijdsverschil is met Nederland. In de zomer is het 7 uur vroeger dan in Nederland en in de winter 6 uur. Ook betalen ze niet met de euro, maar met de Jamaicaanse Dollar. Deze kun je het beste aanschaffen voor je vertrek naar Montego Bay. Houdt er rekening mee dat de bank deze biljetten vaak moet bestellen. Het kan daardoor enkele dagen duren voordat je deze kunt ophalen.

De hoofdstad

De hoofdstad van Jamaica is Kingston. Montego Bay is na Kingston de grootste stad van Jamaica. De plaats staat niet speciaal bekend om bezienswaardigheden, maar er zijn wel een aantal plekken waar je naar toe kunt gaan. Voorbeelden hiervan, zijn de St. James Parish kerk, Rocklands Feeding Station, het Reggae Sumfest Festival en het plein Sam Sharpe.

Waar ligt Montego Bay?

Via de onderstaande kaart kun je de ligging van de plaats bekijken. Je kunt ook een routebeschrijving maken van het vliegveld naar je hotel. Zo weet je ongeveer hoe ver het rijden is en wat een taxirit ongeveer zal gaan kosten.