Milaan is een bestemming waar je ontzettend veel kunt bezichtigen maar ook erg leuke activiteiten kunt ondernemen. Als je naar Italië gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Milaan is, waar je landt, wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Ook is het erg leuk om te weten wat je allemaal in deze prachtige stad kunt doen. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Milaan (AMS – MXP / LIN)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar Italië vliegen. Er zijn erg veel luchthavens in dit gebied, maar degene waar de meeste vliegtuigen vanaf Schiphol landen zijn Aeroporto Di Milano Malpensa (MXP) en Earoporto Di Milano Linate (LIN). De vliegtijd naar Milaan is 1 uur en 25 minuten.

Vliegtijd Milaan
Vliegtijd Milaan

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je naar MXP en LIN vliegen. De vluchten zijn rechtstreeks. De vliegtijd naar Milaan is 1 uur en 40 minuten. Je kunt vanaf Rotterdam naar Milaan vliegen, maar alleen met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd inclusief tussenlanding is 3 uur en 30 minuten. Het is niet erg lang, maar toch kun je het beste vanaf Schiphol of Eindhoven vertrekken.

Milaan vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De afstand met Nederland is 829 kilometer. Er wordt gewoon met de euro betaald, dus je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. In het hele land wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Lombardije, één van de meest ontwikkelde regio’s in Italië. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo kun je naar de Dom, verschillende musea, historische gebouwen bezichtigen, cultuur snuiven, naar vele kerkjes, naar Galleria Vittorio Emanuele II en naar Castello Sforzesco. Hier vind je een kasteel met een omliggend park. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en het kasteel bezichtigen. Daarnaast is deze stad ook erg bekend door de fashion. Winkelen is er dus ook erg leuk. Daarnaast kun je veel Italiaanse gerechten proeven in diverse restaurants.

Waar ligt Milaan?

Op de kaart hieronder kun je zien waar deze stad ligt. Zo kom je er snel achter hoe ver het rijden is vanaf het vliegveld naar je hotel, maar ook de bezienswaardigheden zijn eenvoudig te vinden.