Vluchten naar Menorca met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Menorca

Menorca (Mahon) is een erg leuke vakantiebestemming. Je kunt er van alles doen. Het is vaak goed om van te voren alvast een aantal zaken door te nemen. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Menorca is en of er tijdsverschil is met Nederland. Ook kun je kijken of er met een andere valuta wordt betaald. Hieronder lees je daar meer over.Vertrekken naar MENORCA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: MENORCA AIRPORT (MAH)

  

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Menorca (AMS – MAH)

Je kunt vanaf Schiphol naar dit Spaanse eiland (vliegveld Mahon) vliegen. Dit is in het laagseizoen met minimaal één tussenlanding. In het hoogseizoen zijn het vaak rechtstreekse vluchten. De vliegtijd naar Menorca – Spanje is gemiddeld met een tussenlanding 4 en een half uur. Vaak maak je een tussenlanding op Mallorca. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je 2 uur en 20 minuten onderweg.

 

Vliegtijd Menorca
Vliegtijd Menorca

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan vluchten naar Menorca. Deze zijn niet rechtstreeks maar met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd is gemiddeld 3 uur en 40 minuten inclusief tussenlanding. Ook vanaf Rotterdam gaan vluchten maar ook niet rechtstreeks. De gemiddelde vliegtijd vanaf Rotterdam naar Menorca is 6,5 uur. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je 2 uur en 25 minuten onderweg. Er gaan vanaf deze twee vliegvelden steeds meer vluchten. Er bestaat een grote kans dat er de komende zomerperiode meer vluchten rechtstreeks naar het warme en zonovergoten eiland gaan.

Menorca vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Het eiland ligt ongeveer 1.400 kilometer van Nederland af. Er is geen tijdsverschil met Nederland en je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt met de euro betaald en er wordt Spaans gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad van het eiland is Maó-Mahón. Je vindt op het eilandmooie natuur waar je kunt wandelen en fietsen. Ook kun je verschillende excursies volgen, naar kindvriendelijke stranden om te ontspannen, genieten van het tropische klimaat en winkelen. Ook kun je naar diverse restaurantjes om gerechten te proeven. Ook zijn er veel baaien en is het water op veel plekken erg helder. Dit zijn mooie plekken om te duiken, snorkelen en zwemmen. Ook kun je gezellig winkelen op de boulevard.

Waar ligt Mallorca?

Op de onderstaande kaart kun je het eiland alvast bekijken en ontdekken.