Marrakesh of Marrakech is een ontzettend leuke vakantiebestemming. Je kunt er van alles ondernemen, maar ook heerlijk tot rust komen. Als je hebt besloten om naar Marokko op vakantie te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Voorbeelden hiervan zijn: vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Marrakesh – Marokko is, op welk vliegveld je landt, welke taal er wordt gesproken, of er met een andere valuta wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en wat de vliegafstand is met Nederland. Ook is het leuk om van te voren te weten wat je zoal in deze plaats kunt doen. Meer hierover lees je hieronder.

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Marrakesh (AMS – RAK)

Je kunt rechtstreeks naar Marrakesh vliegen vanaf Schiphol. Het vliegveld heet Internationale luchthaven Menara. De afkorting van het vliegveld is RAK. Je kunt rechtstreeks vliegen en de vliegtijd naar Marrakesh – Marokko is dan 3 uur en 55 minuten. De vluchttijd is dus niet zo lang. In het vliegtuig kun je een filmpje kijken of een boek lezen.

Vliegtijd Marrakesh
Vliegtijd Marrakesh

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks naar Marokko vliegen. De vliegtijd naar Marrakesh is dan 3 uur en 50 minuten. Het scheelt dus niet veel qua tijd als je het vergelijkt met vliegen vanaf Schiphol. Vanaf Rotterdam kun je ook naar Marrakesh vliegen, maar meestal met een tussenlanding. De vliegtijd is met tussenlanding gemiddeld 9 uur en 40 minuten. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je een stuk korter onderweg. Gemiddeld duurt de vliegreis dan 3 uur en 55 minuten.

Marrakesh vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 2.500 kilometer. Er wordt Marokkaans gesproken en betaald met de Marokkaanse Dirham. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland.

De hoofdstad

Het is zelf de hoofdstad van de Almoraviden. Je kunt er ontzettend veel doen. Je kunt er ontspannen, namelijk door te genieten op verschillende mooie stranden, van het aangename tropische klimaat en van vele uren zon. Ook kun je veel ondernemen. Zo kun je wandelen, fietsen, Sahara tours doen, kameel rijden, verschillende culturele tours volgen maar ook sporten uitoefenen. Daarnaast kun je heerlijke Marokkaanse gerechten proeven en genieten van prachtige bezienswaardigheden.

Waar ligt Marrakesh?

Op de kaart hieronder kun je de plaats alvast bekijken. Erg handig om bepaalde leuke plekjes alvast virtueel te bezoeken.