Op Madeira kun je genieten van een heerlijke zonvakantie. Als je op vakantie gaat naar dit eiland in Portugal, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt vooraf kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Madeira (Funchal) is, met welke valuta er wordt betaald, wat de vliegafstand is met Nederland en of er tijdsverschil is. Ook kun je je van te voren inlezen wat er in de omgeving te doen valt. Hieronder lees je er meer over.

  

 

Madeira vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 3.000 kilometer. Er wordt Portugees gesproken en met de euro betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Waar je wel rekening mee moet houden, is met het tijdsverschil. Het is er 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Madeira (AMS – FNC)

Vanaf Schiphol Amsterdam kun je rechtstreeks naar Madeira vliegen. De vliegtijd naar Madeira (Funchal) is ongeveer 4 uur en 5 minuten. Door weersomstandigheden kunnen de vliegtijden iets afwijken. Ook de gekozen vliegroute speelt een rol. Indien het op een bepaalde route erg druk is, wordt er een andere (soms langere) route aangehouden. Hierdoor kun je een aantal minuten langer onderweg zijn.

 

Vliegtijd Madeira
Vliegtijd Madeira

Vliegtijd vanaf Rotterdam en Eindhoven

Vanaf Rotterdam kun je naar Portugal vliegen. Dit is niet altijd rechtstreeks. In het hoogseizoen vaak wel, daarbuiten maak je minimaal één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd is dan al snel 8 uur. In het hoogseizoen ben je korter onderweg. De rechtstreekse vlucht doet er net als vanaf Schiphol ongeveer 4 uur over. Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar deze plaats.

De hoofdstad

De hoofdstad is Funchal. Funchal kent prachtige groene heuvels en heeft de één na hoogste kaap van heel de wereld. Je hebt er prachtig uitzicht over kliffen en de kustlijn, maar je kunt ook andere dingen doen in dit gebied. Zo kun je heerlijk wandelen, verrukkelijke gerechten proeven, maar ook verschillende watersporten uitoefenen. Denk hierbij aan waterfietsen, windsurfen, kajakken of zeilen. Ook zijn er verschillende uitgaansgelegenheden. Madeira is leuk voor jong en oud.

Waar ligt Madeira?

Op de kaart hieronder kun je zien waar de plaats en het eiland ligt. Je kunt dit gebruiken om andere leuke plaatsjes in de buurt te zien maar ook om te berekenen hoe lang het rijden is naar bijvoorbeeld het vliegveld of een andere grote plaats.