Vliegtijd Maceio

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Je kunt kijken welke taal er wordt gesproken, wat de valuta is, wat het tijdsverschil is met Nederland en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Maar ook voor de reis is het belangrijk om alvast wat dingen te weten. Het is bijvoorbeeld handig om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Maceio in Brazilië is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld in Maceio je landt. Je kunt er hieronder meer over lezen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Maceio (AMS-MCZ)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Maceio (AMS-MCZ) is gemiddeld 18 uur en 40 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus hier kun je van te voren rekening mee houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Zumbi dos Palmares International Airport. De afkorting is MCZ.

Vliegtijd Maceio vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MCZ) / (RTM-MCZ)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Je zult er rekening mee moeten houden dat je vanaf beide vliegvelden te maken krijgt met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Maceio (EIN-MCZ) is gemiddeld 22 uur en 20 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Maceio (RTM-MCZ) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 26 uur en 32 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 11.237 kilometer. Als je in de stad bent, krijg je te maken met tijdsverschil. Het is er 4 uur vroeger dan in Nederland. Ook krijg je te maken met een andere valuta. Deze valuta heet de Braziliaanse Real. Je kunt het aanschaffen voordat je op vakantie gaat. Er wordt Portugees gesproken.

De hoofdstad

Maceio is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Alagoas en een gemeente en stad in Brazilië. Je kunt in de stad veel verschillende activiteiten doen. Zo kun je een bezoek brengen aan Praia de São Miguel dos Milagres, Gunga Beach, Praia de Ipioca, Paripueira Beach, Marape Dunes, Craft Fair of Pajucara en Cathedral Metropolitana of Maceio.