Vliegtijd Lusaka

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Lusaka in Zambia is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Als je hier rekening mee houdt, kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lusaka (AMS-LUN)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lusaka (AMS-LUN) is gemiddeld 11 uur en 55 minuten. De tussenlanding is bij de vliegtijd inbegrepen. Je maakt minimaal één tussenlanding. Het komt bijna niet voor dat je twee tussenlandingen maakt. Het vliegveld van de stad heet Lusaka International Airport. De afkorting is LUN.

Vliegtijd Lusaka vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LUN) / (RTM-LUN)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Vanaf Eindhoven en Rotterdam krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Lusaka (AMS-LUN) is gemiddeld 25 uur en 15 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Lusaka (AMS-LUN) is 22 uur en 10 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.419 kilometer. Je kunt er rekening mee houden dat in de stad wordt betaald met een andere valuta. Deze valuta heet de Zambiaanse Kwacha. Je kunt de valuta voordat je op vakantie gaat aanschaffen bij een wisselkoersbureau. In de stad is het 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Lusaka is de hoofdstad van Zambia. In deze indrukwekkende hoofdstad zijn veel activiteiten te doen. Je kunt naar de Chaminuka Game Reserve, de Arcades Shopping Mall, het Lower Zambezi National Park, de Sunday Crafts Market, de Eastpark Mall, het Kalimba Reptile Park, het Zambia National Museum en het Chilenje House.