Vliegtijd Lubumbashi

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, is het goed om te weten waar je rekening mee kunt houden. Dit zijn een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Lubumbashi in Congo is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat er voor activiteiten in de stad te doen zijn. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lubumbashi (AMS-FBM)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lubumbashi (AMS-FBM) is gemiddeld 39 uur en 5 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd is lang, dus neem iets mee waarmee je jezelf kunt vermaken tijdens de vlucht. Het vliegveld waarop je landt, heet Lubumbashi International Airport. De afkorting is FBM.

Vliegtijd Lubumbashi vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-FBM) / (RTM-FBM)

Het is mogelijk om vanaf beide vliegvelden naar de stad te vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Lubumbashi (EIN-FBM) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 43 uur en 25 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Lubumbashi (RTM-FBM) is gemiddeld 38 uur en 40 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Als je naar Congo op vakantie gaat, is de vliegafstand 8.219 kilometer. Je kunt er met de Congolese Frank betalen. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. Ook is het goed om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Lubumbashi is de hoofdstad van de provincie Haut-Katanga. Er zijn verschillende dingen te doen in deze stad. Je kunt naar het Cathedral, Bar Espress Chouelka Loisir Company en er zijn veel andere dingen te doen. Zo kun je deelnemen aan wandeltochten en excursies maar ook kun je ontspannen en heerlijk dineren bij verschillende eetgelegenheden.