Lesbos is een ontzettend leuke vakantiebestemming. Als je hebt besloten om op vakantie te gaan, kun je met een aantal zaken rekening houden. Zo kun je bijvoorbeeld kijken vanaf welk vliegveld je vliegt, wat de vliegtijd naar Lesbos – Griekenland is, welke taal er wordt gesproken, of er tijdsverschil is met Nederland en welke valuta het eiland kent. Daarnaast is het ook leuk om te weten wat er zoal te doen valt. Meer hierover, lees je hieronder. 

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Lesbos vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.200 kilometer. Ook is er tijdsverschil met Nederland, het is namelijk 1 uur later in Lesbos. Hier kun je rekening mee houden, maar het is geen erg groot tijdsverschil dat je er ook daadwerkelijk last van krijgt. Ook is het fijn om te weten dat er gewoon met de euro wordt betaald. Je hoeft dus ook geen rekening te houden met een andere valuta.Wil je een auto of scooter huren? Bekijk dan goed de geldende verkeersregels. Deze kunnen afwijken van de Nederlandse regelgeving. Bekijk ook goed de kleine lettertjes van de verzekering. Hier gaan jaarlijks veel toeristen mee in de fout wat hun veel geld aan eigen risico heeft gekost.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Lesbos (AMS – MYT)

Nederland kent meerdere vliegvelden, maar de meeste vluchten gaan toch vanaf Amsterdam Schiphol. Ook zijn de meeste vluchten vanaf Schiphol naar Lesbos (vliegveld Mytilini Odysseas Elytis) rechtstreeks. De vliegtijd naar Lesbos is ongeveer 3 uur en 20 minuten. De vliegtijd kan iets langer of korter zijn, dit hangt af van de weersomstandigheden. Vanaf vliegveld Eindhoven, Rotterdam en Groningen gaan (vooralsnog) geen vluchten naar dit eiland. Het is dus aangeraden om vanaf Schiphol te vliegen. Wel kun je via Düsseldorf naar Lesbos vliegen. Dit is alleen handig als je ook daadwerkelijk dicht bij de grens woont.

Vliegtijd Lesbos
Vliegtijd Lesbos

De hoofdstad

De hoofdstad is Mytilini. Je vindt hier ontzettend veel resten van een Romeins Aquaduct, eeuwenoude gebouwen, historische monumenten en veel cultuur. Je kunt hier ook erg goed wandelen. Rondom de hoofdstad Mytilini kun je ook veel ondernemen. Zo kun je er voor kiezen om lekker rustig aan te doen en op het strand te gaan liggen, maar kun je verschillende watersportactiviteiten doen of winkelen aan de vele boulevards van het eiland.

Waar ligt Lesbos?

Bekijk hieronder op de kaart de ligging van het eiland. Wil je een leuk strandje of stadje bezoeken? Met de onderstaande kaart kun je alvast kijken waar het ligt.