Vliegtijd Lahore

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je naar Pakistan gaat, kun je kijken naar een aantal zaken. Het is goed om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Lahore in Pakistan is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Als je hiermee rekening houdt, kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Je kunt van te voren ook kijken welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en wat er in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lahore (AMS-LHE)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lahore (AMS-LHE) is gemiddeld 11 uur en 50 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Allama Iqbal International Airport. De afkorting is LHE.

Vliegtijd Lahore vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LHE) / (RTM-LHE)

Het is mogelijk om vanaf beide vliegvelden naar de stad te vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Lahore (EIN-LHE) is gemiddeld 21 uur en 55 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Lahore (RTM-LHE) is gemiddeld 23 uur. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.054 kilometer. Als je in de stad verblijft, krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de regio 4 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet de Pakistaanse Roepie. Je kunt de valuta aanschaffen voordat je op vakantie gaat. Er wordt Urdu gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de provincie Punjab. Het is de één na grootste stad van Pakistan. Je kunt in de stad naar de Badshahi Mosque, het Fort, Masjid Wazir Khan, het Museum, de Fort and Shalamar Gardens, het Fortress Stadium, de Walled City of Lahore Authority en het Jilani Park.