Vliegtijd Lafayette

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Een vakantie is erg leuk om naar uit te kijken. Toch is het wel verstandig om wat voor te bereiden. Je kunt rekening houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Lafayette in Louisiana is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke valuta er wordt gebruikt en wat voor activiteiten er te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lafayette (AMS-LFT)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lafayette (AMS-LFT) is 13 uur en 41 minuten. Dit is de gemiddelde vliegtijd inclusief minimaal één tussenlanding. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden. Het vliegveld van de stad heet Lafayette Regional Airport. De afkorting is LFT.

Vliegtijd Lafayette vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LFT) / (RTM-LFT)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vertrekken. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Lafayette (RTM-LFT) is gemiddeld 28 uur en 37 minuten. Je hebt de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen als je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.873 kilometer. Het is goed om te weten dat er in de stad betaald wordt met de Amerikaanse Dollar. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. Ook is het 7 uur vroeger in de regio dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Lafayette is een stad in de Amerikaanse staat Louisiana. Je kunt een bezoek brengen aan Vermilionville, de Acadian Village, het Lake Martin Center, het Acadian Cultural Centre, de Acadiana Mall, het Evangeline State Park, het Science Museum en je kunt in de stad verschillende sightseeingtours doen. Op deze manier leer je de stad nog beter kennen.