Vliegtijd Kuusamo

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Kuusamo in Finland is een erg leuke vakantiebestemming. Dit geldt voor de winterperiode, maar ook voor in de zomer. Van te voren is het handig om een aantal zaken door te nemen. Vanaf welk vliegveld vlieg je, wat is de vliegtijd naar Kuusamo – Finland en met welke valuta wordt er betaald.Vertrekken naar KUUSAMO is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: KUUSAMO AIRPORT (KAO)

Bereken de KUUSAMO VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Daarnaast is het handig om te weten of er tijdsverschil is met Nederland. Ook lees je wat je kunt doen in de omgeving.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Kuusamo (AMS – KAO)

Je kunt vanaf Schiphol naar Finland vliegen. Dit kan niet altijd rechtstreeks, maar er is wel een mogelijkheid. De vliegtijd naar Kuusamo is rechtstreeks 3 uur en 35 minuten. Met tussenlanding kan de tijd wel flink oplopen. Bekijk alle vluchtopties van te voren goed om zo min mogelijk overstaptijd te hebben. Dit kan bijvoorbeeld op de website van een reisaanbieder zoals Tui of Neckermann.

Vliegtijd Kuusamo
Vliegtijd Kuusamo

Vliegtijd vanaf Rotterdam naar Kuusamo

Vanaf Rotterdam gaan er vluchten naar Finland. Helaas zijn deze vluchten vrijwel nooit Rechtstreeks. In de meeste gevallen vlieg je via Helsinki. De vliegtijd vanaf Rotterdam is 3 uur en 45 minuten. Dit is echter afhaneklijk van de gekozen vliegroute en het weer. Je kunt ook rechtstreeks naar Helsinki vliegen, maar dan moet je nog zo’n 800 kilometer reizen om in Kuusamo te komen. Dit is niet erg ideaal. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol.

Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten. Je zult moeten doorreizen naar Amsterdam Schiphol of Rotterdam Airport.

Kuusamo vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Kuusamo ligt ongeveer 2.180 kilometer van Nederland af. Dit is een eindje, maar met een rechtstreekse vlucht is het niet lang vliegen. Als je een tussenstop hebt kun je beter wel iets mee nemen om je zelf te vermaken. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland. Gelukkig kun je wel gewoon met de euro betalen. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden.

De stad

Kuusamo is een stad en gemeente in Lapland. Ook ligt het niet erg ver van de Russische grens. Je kunt er erg goed skiën, maar ook andere zaken ondernemen. Je kunt in de winter excursies doen, wandelen over bevroren rivieren en een huskysafari doen. Wat dacht je van het bewonderen van het poollicht? Maar ook in de zomer kun je genieten van alle mooie natuur. Je kunt er heerlijk wandelen, vissen, zwemmen, zonnen en cultuur bekijken. De stad kent erg veel cultuur. De typische bouw van houten huizen zie je hier dan ook nog vaak terug in het centrum.

Waar ligt Kuusamo?

Op de onderstaande kaart kun je de ligging van de plaats bekijken. Ga je een excursie doen? Je kunt met de kaart alvast de omgeving bekijken.