Vliegtijd Kuopio

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Het is erg gaaf om een keer naar Finland te gaan. Een bezoek aan de stad Kuopio is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende activiteiten te doen. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Kuopio in Finland is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kuopio (AMS-KUO)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kuopio (AMS-KUO) is gemiddeld 4 uur en 35 minuten. Het is geen lange vliegtijd, maar je krijgt wel te maken met minimaal één tussenlanding. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Het vliegveld van de stad, heet Kuopio Airport. De afkorting is KUO.

Vliegtijd Kuopio vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-KUO) / (RTM-KUO)

Het is mogelijk om vanaf allebei de vliegvelden naar de stad te vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Kuopio (EIN-KUO) is gemiddeld 10 uur en 25 minuten inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Kuopio (RTM-KUO) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 41 uur en 5 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.854 kilometer. In de stad is het 1 uur later dan in Nederland. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Er wordt wel gewoon met de euro betaald. Je hoeft dus geen andere valuta aan te schaffen. In de stad wordt Fins gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van het landschap Pohjois-Savo, een gemeente en een stad in het binnenland van Finland. Je kunt er van alles beleven. Zo kun je naar de Puijo Toren, de City Hall, het Museum, het Old Museum, Saaristokatu, de Nikolaos Cathedral, het Matkus Shopping Center en Valkeisenlampi.