Vliegtijd Kolkata

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

India is erg leuk om te bezoeken. Er zijn veel activiteiten te doen waardoor de vakantie nog leuker is. Wat er zoal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Het is van te voren goed om te kijken naar vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Kolkata in India is en waar je landt. Daarnaast is het handig om te weten welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en wat het tijdsverschil is met Nederland. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kolkata (AMS-CCU)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kolkata (AMS-CCU) is gemiddeld 11 uur en 30 minuten. De vlucht is inclusief minimaal één tussenlanding. Hier kun je voor vertrek rekening mee houden. Het vliegveld van de stad heet Netaji Subhash Chandra Bose International Airport. De afkorting is CCU.

Vliegtijd Kolkata vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-CCU) / (RTM-CCU)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Kolkata (EIN-CCU) is gemiddeld 17 uur en 50 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Kolkata (RTM-CCU) is gemiddeld 26 uur en 20 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.675 kilometer. Er wordt in de stad met de Indiase Rupees betaald. Deze valuta kun je aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Houd er rekening mee dat het in de stad 4,5 uur later is dan in Nederland. Er wordt Hindi en Engels gesproken.

De hoofdstad

Kolkata is de hoofdstad van de deelstaat West-Bengalen. Je kunt er naar de Eden Gardens, de Dakshineswar Kali Temple, de Victoria Memorial Hall, het Mother House, College Street (Boi Para), het Eco tourism Park, Park Street en de Howrah Bridge.