Het is erg leuk om naar Koh Samui te gaan. Als je op vakantie gaat, komen daar wel wat zaken bij kijken. Kijk van te voren vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Koh Samui in Thailand is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het fijn om te weten welke activiteiten er in de stad te doen zijn, welke taal er wordt gesproken, wat de valuta is en wat het tijdsverschil met Nederland is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Koh Samui (AMS-USM)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Koh Samui (AMS-USM) is gemiddeld 15 uur en 20 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld van de stad, heet Samui Airport. De afkorting is USM.

Vliegtijd Koh Samui vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-USM) / (RTM-USM)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken. Je krijgt wel vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Koh Samui (EIN-USM) is gemiddeld 26 uur en 35 minuten. Dit is inclusief twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Koh Samui (RTM-USM) is 20 uur en 5 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.672 kilometer. In de stad krijg je te maken met tijdsverschil. Het is er namelijk 6 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet de Thaise Baht. Je kunt de valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Thais en Siamees gesproken.

De hoofdstad

Koh Samui is een eiland en een gemeente. Ook is het een district in de provincie Surat Thani. Je kunt er van alles ondernemen, maar ook ontspannen. Het is erg leuk om naar The Thai Experience te gaan, naar Wat Phai Laem, de Fisherman’s Village en het Angthong National Park. Ook is het erg gaaf of Maenam Beach, Silver Beach, het Mu Ko Ang Thong National Park en de Lamai Sunday Nightmarket te bezoeken.