Vliegtijd Kittilä

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Kittilä is een erg mooie bestemming als wintervakantie. Je kunt er ontzettend veel ondernemen. Als je het besluit genomen hebt naar Finland te gaan, kun je van te voren een aantal zaken doornemen. Voorbeelden daarvan zijn de verschillende vluchten, de vliegtijd naar Kittilä – Finland, de valuta en het tijdsverschil.Vertrekken naar KITTILÄ is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: KITTILÄ AIRPORT (KTT)

Bereken de KITTILÄ VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Ook is het leuk om te weten wat er allemaal te doen is in de omgeving. Meer daarover lees je op deze pagina.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Kittilä (AMS – KTT)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar Kittilä vliegen. De vliegtijd naar Kittilä is ongeveer 3 uur en 30 minuten. Let wel op, er gaan veel vluchten niet rechtstreeks. Je bent met een tussenstop ongeveer 5 uur langer onderweg. Afhankelijk van het type toestel kan dit iets langer of korter zijn. Bekijk daarom altijd op de website van de reisaanbieder (bijvoorbeeld Tui) hoe lang het vliegen is naar de bestemming en of er tussenstops zijn.

Vliegtijd Kittila
Vliegtijd Kittila

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Kittilä

Vanaf Eindhoven gaan er geen rechtstreekse vluchten. De vliegtijd is op zijn minst 6 uur. Het is dan ook aan te raden om bij het boeken te kijken wat de kortste vlucht is. Wellicht dat een andere datum een betere vliegduur heeft.

Vanaf Rotterdam gaan er ook geen rechtstreekse vluchten naar Kittilä. De kortste vliegtijd is 5 uur en 50 minuten vanaf Rotterdam. Het is soms de moeite waard om door te rijden naar Schiphol om daar een vlucht te pakken. Dit kan (ook op de terugreis) veel vliegtijd schelen.

Kittilä vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 3.000 kilometer. Het is niet erg lang vliegen, maar doordat er weinig rechtstreekse vluchten gaan is het wel verstandig om iets mee te nemen waarmee je je kunt vermaken in de tussentijd. In Finland kun je gewoon met de euro betalen. Wel is het handig om te weten dat het er 1 uur later is dan in Nederland.

De stad

Er valt ontzettend veel te beleven in Kittilä. Je kunt mooie wandelingen maken, rendieren spotten maar ook andere excursies en bezienswaardigheden bezoeken. Zo kun je naar de “Snow Village” en meedoen met een huskysafari. Ook kun je de Finse cultuur ontdekken en heerlijke Finse gerechten proeven in restaurants. Of je gaat voor avontuur en je kampeert een nachtje in een blokhut met kampvuurtje erbij. Het is allemaal mogelijk! Wellicht heb je al eens van het poollicht gehoord, met enige regelmaat kun je dit vanaf deze locatie bekijken. De lokale reisleiding kan je daar meer over vertellen.

Waar ligt Kittilä?

Met de onderstaande kaart kun je de ligging van de plaats bekijken. Erg leuk om de omgeving te bekijken of om excursies in te plannen.