Vliegtijd Ketchikan

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Vliegtijd Ketchikan
Vliegtijd Ketchikan

Als je naar de Verenigde Staten gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Het is logisch dat er met een andere valuta wordt betaald en er tijdsverschil is met Nederland. Ook wordt er een andere taal gesproken. Maar dit is niet het enige waar je rekening mee kunt houden. Je kunt namelijk kijken vanaf waar je het beste naar de stad kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Ketchikan is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het goed om te weten welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Ketchikan (AMS-KTN)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Ketchikan (AMS-KTN) is gemiddeld 15 uur en 23 minuten. De vlucht is inclusief één tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus hier kun je van te voren rekening mee houden. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee voor tijdens de vlucht. Het vliegveld van de stad heet Ketchikan International Airport. De afkorting is KTN.

Vliegtijd Ketchikan
Vliegtijd Ketchikan

Vliegtijd Ketchikan vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-KTN) / (RTM-KTN)

Er vertrekken geen vliegtuigen naar de stad vanaf Eindhoven. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Ketchikan (RTM-KTN) is gemiddeld 19 uur en 57 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 19.506 kilometer. Het is goed om rekening te houden met het tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk maar liefst 10 uur vroeger dan in Nederland. Ook kun je er met een andere valuta betalen. Deze valuta heet de Amerikaanse Dollar. Je kunt de Amerikaanse Dollar aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Ketchikan is de grootste plaats in het zuiden van de Amerikaanse staat Alaska. Je kunt er naar het Misty Fjords National Monument, Creek Street, het Totem Heritage Center, het Potlatch Totem Park en het Alaska Rainforest Sanctuary. Ook is het mogelijk om helikopter tours en fietstochten te maken. Zo krijg je een goed beeld van de stad en kun je de stad dus nog beter leren kennen.