Vliegtickets-Kefalonia

Je hebt besloten om op vakantie te gaan naar Kefalonia – Griekenland. Ontzettend leuk, want er valt veel te doen voor jong en oud. Maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Vanaf welk vliegveld vlieg je, wat is de vliegtijd naar Kefalonia, is er tijdsverschil met Nederland, wat is de vliegafstand en met welke valuta wordt er betaald. Ook is het handig om van te voren uit te zoeken wat je er allemaal kunt gaan doen. Over dit alles, hieronder meer.Vertrekken naar KEFALONIA via TUI is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: KEFALONIA AIRPORT (EFL)

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthavens via TUI:

 


 

 


 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Kefalonia (AMS – EFL)

Als je naar Kefalonia gaat, kun je vliegen vanaf Schiphol. Als je rechtstreeks vliegt, is de vliegtijd naar Kefalonia ongeveer 2 uur en 51 minuten. Soms is het zo dat je niet rechtstreeks vliegt, maar met een tussenlanding in Athene. De vliegtijd is dan langer. Gemiddeld ben je dan ongeveer 6 uur onderweg. Dit komt mede door het wachten op Athene op de volgende vlucht. In het hoogseizoen zijn vrijwel alle vluchten rechtstreeks.

 

Vliegtijd Kefalonia
Vliegtijd Kefalonia

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar Kefalonia vliegen. De vliegtijd is alleen wel lastig te bepalen. Dit komt omdat de meesten vluchten niet rechtstreeks zijn. De vliegtijd kan dus erg variëren. In het hoogseizoen gaan er net als vanaf Schiphol wel rechtstreekse vluchten. De tijd dat je vanaf Eindhoven en Rotterdam onderweg bent komt ongeveer overeen met de vliegduur vanaf Amsterdam Schiphol.

Kefalonia vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is 2.000 kilometer. Wat erg fijn is, is dat je niet met een andere valuta rekening hoeft te houden. Er wordt in Griekenland gewoon met de euro betaald. Wat wel handig is om te weten, is dat er tijdsverschil is met Nederland. Het is in Griekenland 1 uur later, dus dit valt mee. In Griekenland wordt Grieks gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad is Argostoli. Dit is een erg levendige plaats aan de zuidwestkust van het eiland. Het is een erg centrale plaats, waar je veel kunt doen. Er zijn talloze terrasjes waar je heerlijk kunt borrelen, restaurantjes waar je Griekse gerechten kunt proeven en leuke winkeltjes. Kefalonia is een eiland waar je kunt genieten van de cultuur, het aangename klimaat en traditionele dorpjes. Het is zeker een aanrader om hier eens naar toe te gaan. Als je dit doet, kun je heerlijk ontspannen maar ook dingen ondernemen.

Waar ligt Kefalonia?

Op de onderstaande kaart kun je het eiland zien liggen. Gebruik de satelliet beelden of Streetview om alvast een kijkje op het eiland te nemen.