Vluchten naar Karpathos met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Karpathos

Karpathos is een eiland in het zuidoosten van Griekenland. Het ligt ten oosten van Kreta en ten zuiden van Rhodos. Als je er voor kiest om hier naartoe op vakantie te gaan, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt hierbij denken aan de vliegtijd naar Karpathos, vanaf welk vliegveld je wilt vertrekken, de valuta, het tijdsverschil en met wat er allemaal te doen is op het eiland. Hieronder kun je er meer over lezen.Vertrekken naar KARPATHOS via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: KARPATHOS AIRPORT (AOK)

  

Karpathos vliegafstand , tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 2.400 kilometer. Er wordt Grieks gesproken op dit eiland. Daarnaast kun je er ook gewoon met de euro betalen. Je hoeft dus geen geld te wisselen voor een andere valuta. Het is goed om te weten dat het in Griekenland 1 uur later is dan in Nederland. De meeste telefoons houden hier zelf rekening mee. Een horloge moet je wel eventjes verzetten om niet te laat of te vroeg te komen voor bijvoorbeeld een excursie.

Vliegtijd van Schiphol naar Karpathos (AMS – AOK)

Je kunt vliegen vanaf Amsterdam Schiphol naar Karpathos. Het enige wat wel lastig is, is dat er weinig rechtstreekse vluchten gaan vanaf Schiphol buiten het hoogseizoen om. De vliegtijd naar Karpathos is gemiddeld 3 uur en 25 minuten. De vliegtijd is ongeveer even lang als je vanaf Rotterdam vliegt. In het hoogseizoen gaan er wel vluchten rechtstreeks. De vliegtijd naar Karpathos verschilt dan aanzienlijk. Zo ben je in het laagseizoen soms wel 15 uur onderweg. Dit heeft te maken met de overstap die soms niet gunstig uitkomt. Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten naar dit Griekse eiland.

 

Vliegtijd Karpathos
Vliegtijd Karpathos

De hoofdstad

De hoofdstad is Pigadia. Je kunt er heerlijk wandelen door de mooie natuur, maar ook kun je eeuwenoude bergdorpjes bezoeken door de bergen in te trekken. Ook kun je in de hoofdstad naar de haven en naar Griekse restaurantjes waar traditionele gerechten worden geserveerd. Zo kun je kennis maken met de keuken van Griekenland. Uiteraard kun je ook heerlijk ontspannen aan het strand of gezellig winkelen aan de boulevard.

Waar ligt Karpathos?

Op de kaart hieronder kun je de plaats en het eiland bekijken. Zoek je een leuk strand? Gebruik dan de satelliet beelden of gebruik Google Streetview. je kunt zo virtueel door het eiland wandelen en alvast een kijkje op het strand nemen.