Vluchten naar Kaapstad met alle reisinformatie via tui.nl:

Hoe lang is het vliegen naar deze bestemming? Bekijk hieronder de beste vluchttijden.

Vliegtickets-Kaapstad

West Kaap (Zuid-Afrika) is een erg gave vakantiebestemming, vooral als je nog nooit naar zo een bestemming bent geweest. Als je er voor kiest om naar Kaapstad op vakantie te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, op welk vliegveld je landt en wat de vliegtijd naar Kaapstad is. Ook is het handig om te weten met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Daarbij is het altijd leuk om te weten wat er zoal te doen valt in deze stad. Hierover lees je hieronder meer.

 


Vertrekken naar KAAPSTAD via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: KAAPSTAD AIRPORT (CPT)

 

Bekijk de vluchten + vliegtijd op TUI.nl

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Kaapstad (AMS – CPT)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar West Kaap vliegen. Je vliegt dan op het vliegveld genaamd Cape Town International Airport waarvan de afkorting CPT is. De vliegtijd naar Kaapstad is rechtstreeks 11 uur en 30 minuten. Heb je een tussenlanding? Dan kan de vliegtijd snel oplopen naar de 13 of 14 uur.

Vliegtijd Kaapstad
Vliegtijd Kaapstad

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar West Kaap. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar alleen met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd naar Kaapstad is gemiddeld 20 uur inclusief tussenlanding. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol Amsterdam vliegen. Op die manier heb jij de kortste en snelste reis.

Kaapstad vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De afstand met Nederland is ongeveer 9.600 kilometer. Er is geen tijdsverschil, dus hier hoef je geen rekening mee te houden. Waar je wel rekening mee kunt houden, is de valuta. Er wordt met de Zuid-Afrikaanse Rand betaald. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. De hoofdtaal die gesproken wordt is Engels, maar ook wordt er veel KwaZoeloe-Natal gesproken.

De hoofdstad

Kaapstad is de hoofdstad van de Westelijke Kaap provincie. Je kunt genieten van verschillende tours en safari’s, maar ook zelf op onderzoek uit gaan. Je kunt er naar musea, winkelen, genieten van het mooie weer, wandelen en fietsen, maar ook heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants. Daarnaast is het erg leuk om het Waterfront te bezoeken, Robben Island, de Green Market, Long Street, Camps Bay en de Kaap. Wat je er ook gaat doen, het is allemaal erg indrukwekkend!

Waar ligt Kaapstad?

Op de kaart hieronder kun je bekijken waar deze grote stad ligt. Gebruik Google Streetview om virtueel door de straten te lopen en alvast de mooiste plekjes op te zoeken.