Vliegtijd Juba

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Juba
Vliegtijd Juba

Het is zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Juba. Er zijn verschillende activiteiten te doen, die de vakantie nog leuker maken. Welke activiteiten er zoal te doen zijn, lees je onderaan de pagina. Je kunt voor vertrek kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Juba is en waar je landt. Daarnaast is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Juba (AMS-JUB)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Juba (AMS-JUB) is gemiddeld 10 uur en 55 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus neem bijvoorbeeld een goed boek mee zodat je jezelf kunt vermaken. Het vliegveld van de stad heet Juba International Airport, waarvan de afkorting JUB is.

Vliegtijd Juba
Vliegtijd Juba

Vliegtijd Juba vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-JUB) / (RTM-JUB)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd vanaf Eindhoven (EIN-JUB) is gemiddeld 15 uur en 15 minuten inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Juba (RTM-JUB) is gemiddeld 28 uur en 25 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.094 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 2 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Zuid-Soedanese Pond. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Arabisch en Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Zuid-Soedan. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar de St. Joseph’s Catholic Church, het St. Theresa Cathedral, Stadium, de Main Mosque, het All Saints Cathedral en naar Bahr El Jebel Safaris. Je kunt geweldige tours doen waardoor je de stad goed leert kennen.