Het is ontzettend gaaf om eens naar Johannesburg in Zuid-Afrika te gaan. Als je hebt besloten om naar deze prachtige plek op vakantie te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo is het verstandig om te kijken vanaf waar je vliegt, waar je landt en wat de vliegtijd naar Johannesburg is. Daarnaast kun je bekijken wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Ook is het leuk om te weten wat er zoal te doen is in deze stad. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar JOHANNESBURG is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: JOHANNESBURG AIRPORT (JNB)

Bereken de JOHANNESBURG VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Johannesburg (AMS – JNB)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Zuid-Afrika vliegen. Je vliegt dan op OR Tambo International Airport. De afkorting hiervan is JNB. De vliegtijd naar Johannesburg is rechtstreeks 11 uur en 38 minuten. Kies je voor een vlucht met één tussenlanding, dan is de vliegtijd iets langer en ben je gemiddeld 14 uur en 15 minuten onderweg.

Vliegtijd Johannesburg
Vliegtijd Johannesburg

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar deze plaats. Je kunt vanaf Rotterdam naar Johannesburg vliegen, maar alleen met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd naar Johannesburg is gemiddeld 18 uur inclusief tussenlanding. Je kunt dus het beste vanaf Amsterdam Schiphol vliegen.Vanaf daar heb je de kortste vliegtijd.

Johannesburg vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 9.500 kilometer. Je kunt iets leuks meenemen om jezelf te vermaken, aangezien het wel een lange reis is. Er wordt betaald met de Zuid-Afrikaanse Rand. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil. Het is er even laat als in Nederland. De hoofdtaal is Engels, maar er wordt voornamelijk KwaZoeloe-Natal gesproken.

De hoofdstad

Johannesburg is de hoofdstad van de provincie Gauteng. Je kunt er ontzettend veel ondernemen, maar ook genieten en ontspannen van al het moois wat ze er hebben. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Apartheid Museum, naar de Grondwet Heuvel, verschillende tours volgen per bus of te voet, naar het casino, maar uiteraard ook veel “Wildlifetochten” evenaren. Je kunt op verschillende safari’s wat erg indrukwekkend is.

Waar ligt Johannesburg?

Op de kaart hieronder kun je de ligging goed bekijken. Je ziet zo bijvoorbeeld wat de afstand is tussen het vliegveld en je hotel, maar ook leuke bezienswaardigheden kun je eenvoudig terugvinden op de kaart.