Vluchten naar Izmir met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Izmir

Izmir is een vakantiebestemming waar je heerlijk tot rust kunt komen maar ook van alles kunt ondernemen. Als je naar Turkije op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Voorbeelden hiervan, zijn: vanaf waar vlieg je, wat is de vliegtijd naar Izmir , wat is de vliegafstand met Nederland, met welke valuta wordt er betaald en is er tijdsverschil. Daarnaast is het ook erg leuk om te weten wat er zoal te doen is zodat je niet voor verassingen komt te staan. Hierover lees je hieronder meer.


Vertrekken naar IZMIR via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: IZMIR AIRPORT (ADB)

Bekijk de vluchten met VLIEGTIJD

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

 

Izmir vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.325 kilometer. Je kunt niet met de euro betalen, maar wel met de Turkse lira. Je kunt het beste vooraf euro’s inwisselen voor Turkse lira’s. Ook is er tijdsverschil met Nederland waar je rekening mee kunt houden. In deze regio is het 1 uur later dan in Nederland. Daarnaast wordt er Turks gesproken.

 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Izmir (AMS – ADB)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar het vliegveld Adnan Menderes vliegen. De vliegtijd naar Izmir – Turkije is ongeveer 3 uur en 10 minuten. Ook gaan er vluchten die een tussenlanding maken. Als je kiest voor deze vlucht, dan ben je gemiddeld 6 uur en 55 minuten onderweg. Dit is afhankelijk van de tussenlanding en overstap. Hierdoor kan het de ene keer langer of korter zijn dan een andere vlucht.

Vliegtijd Izmir
Vliegtijd Izmir

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken geen vliegtuigen naar deze plaats. Je kunt vanaf Rotterdam naar Izmir – Turkije vliegen, maar niet rechtstreeks. De vluchten zijn minimaal met één tussenlanding. De vliegtijd naar Izmir is 6 uur en 20 minuten.Vaak moet je een korte periode wachten op het vliegveld op de vervolg vlucht.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je kunt heerlijk ontspannen op het strand, wandelen en/of fietsen in de natuur en genieten van de zonsondergang terwijl je langs de waterkant loopt. Ook kun je naar de dierentuin, naar de “Clock Tower”, naar verschillende kerkjes, naar de markt en naar een shopping centre. Ook is er een kunstcentrum waar je kunt genieten van kunstzinnige bezienswaardigheden. Je kunt heerlijk eten in verschillende restaurantjes en borrelen bij verschillende bars. Daarnaast zijn er een aantal uitgaansgelegenheden voor jongeren te vinden.

Waar ligt Izmir?

Hieronder op de kaart kun je de ligging zien van deze plaats. Je kunt alvast bekijken wat leuke plekken zijn om straks te gaan ontdekken.