Vliegtickets-Ivalo

Ivalo is een plek in Finland in het gedeelte van Lapland. Het is 300 kilometer boven de poolcirkel. Je kunt hier in de winter naartoe gaan voor vakantie. Er valt van alles te doen. Maar je moet wel een aantal zaken doornemen voor je vertrek. Wat is bijvoorbeeld de vliegtijd naar Ivalo?Vertrekken naar IVALO via TUI is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: IVALO AIRPORT (IVL)

Bereken de IVALO VLIEGTIJD op TUI.nl

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven via TUI:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Ook is het goed om te weten of er tijdsverschil is en of er met een andere valuta wordt betaald. Daarnaast is het handig om te kijken wat er allemaal de omgeving te doen valt. Hierover lees je hieronder meer.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Ivalo (AMS – IVL)

Je kunt naar Finland vliegen vanaf Schiphol. Helaas is er niet altijd rechtstreekse vlucht te boeken vanaf Schiphol. De vliegtijd naar Ivalo varieert daardoor tussen de 3 uur bij een rechtstreekse vlucht en overstap 5 uur met één tussenstop. Gelukkig is de overstap tijd niet erg lang. Je kunt in de tussentijd eventjes genieten van de omgeving of een kopje koffie drinken met een lekker broodje.

Vliegtijd Ivalo
Vliegtijd Ivalo

Vliegtijd vanaf Rotterdam naar Ivalo

Ook vanaf Rotterdam kun je naar Finland vliegen. Dit is dan vaak wel met één of twee tussenstops. De vliegtijd naar Ivalo vanaf Rotterdam kan dan gemiddeld 8 uur.

Vanaf Eindhoven en Groningen vertrekken er geen vluchten naar Finland. Je zult dus moeten vliegen vanaf Amsterdam Schiphol of Rotterdam Airport.

Ivalo vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is bijna 3.000 kilometer. Wat erg fijn is, is dat er gewoon met de euro wordt betaald in Finland. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het in Finland 1 uur later is dan in Nederland. Gelukkig veroorzaakt dit geen jetlag.

Op locatie

Als je de streek bezoekt, is het erg leuk om activiteiten te ondernemen. Zo kun je wandelen over bevroren rivieren en meren, husky safari’s doen, kennis maken met de traditionele Samicultuur en rendieren spotten. Ook kun je in verschillende restaurants de Finse keuken proeven. Realiseer je jezelf echter wel goed dat het hier koud kan worden. En wellicht kun je het poollicht zien!

Waar ligt Ivalo?

Hieronder kun je op de kaart bekijken waar de plaats ligt. Met Streetview kun je alvast virtueel door de stad wandelen.