Vliegtickets-Italië

Als je op vakantie gaat naar Italië, dan is dat een erg leuk vooruitzicht. Maar hoelang is de vliegtijd naar Italië? Dat hangt natuurlijk af van een aantal zaken. De belangrijkste factoren die invloed hebben op de vliegtijd, zijn vanaf waar je vertrekt in Nederland en naar welke stad in Italië je gaat. De vliegtijd naar Catania kan bijvoorbeeld verschillen met de vliegtijd naar Rome. Hieronder lees je meer over de vliegtijden van verschillende vliegvelden vanaf Nederland naar de Italiaanse steden. Ook lees je meer over de vliegafstand naar de steden, de valuta en de ligging van het land.


 

Bekijk de vliegtijd bij de vliegtickets vanaf deze luchthaven via TUI:

 

→ Naar: ITALIË AIRPORT (IT)

Bekijk de vluchten + vliegtijd op TUI.nl

 

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Italië

Hoelang is de vliegtijd naar Italië? Dat hangt natuurlijk van de stad af waar je naar toe gaat. Als je naar Rome gaat, dan is de vliegtijd 2 uur en 15 minuten. De vluchten naar Rome vanaf Amsterdam Schiphol zijn rechtstreeks. Maar wat nou als je naar Catania vliegt? De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Italië bedraagt dan 2 uur en 45 minuten. Deze vlucht is ook rechtstreeks. Indien je maximaal 3 uur wilt vliegen, zijn deze steden prima te doen!

Vliegtijd Italië

Vliegtijd Italië vanaf Rotterdam en Eindhoven

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er vliegtuigen naar Italië. De vliegtijd vanaf Eindhoven naar Rome bedraagt exact 2 uur. Het is een rechtstreekse vlucht. Ook de vlucht vanaf Eindhoven naar Catania is rechtstreeks waarvan de vliegtijd 2 uur en 45 minuten is. Als je vanaf Rotterdam vliegt, dan vlieg je ook zonder tussenlandingen. De vliegtijd naar Rome is 2 uur en 15 minuten. Wil je vanaf Rotterdam naar Catania? Dan is de vliegtijd 25 uur gemiddeld inclusief één tussenlanding.

Bestemmingen in Italië:

Vliegafstand en valuta

De vliegafstand naar Italië (Rome) is 1.615 kilometer. De vliegafstand naar Catania is weer iets anders, namelijk 1.834 kilometer. Er wordt met de Euro betaald, dus je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta.

Ligging

Het is een land in het zuiden van Europa. Het is ook wel te herkennen aan de “laars”. In het noordwesten grenst het aan Frankrijk. In het noorden grenst het land aan Zwitserland en Oostenrijk en in het noordoosten aan Slovenië. Het land wordt omringt door de Adriatische zee, de Ionische zee, de Tyrreense zee en de Middellandse zee. De grootste en bekendste eilanden zijn Sicilië, Sardinië en Elba.