Vluchten naar Istanbul met alle reisinformatie via tui.nl:

Ben je benieuwd naar de vliegtijd van deze bestemming? Ontdek hieronder hoe lang het vliegen is en bekijk tevens de meest ideale vertrektijden en aankomsttijden.

Vliegtickets-Istanbul

Als je hebt besloten om op vakantie te gaan naar Turkije, dan kun je rekening houden met verschillende dingen. Je kunt dan goed voorbereid op vakantie. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt vanuit Nederland, op welk vliegveld je landt, wat de vliegtijd naar Istanbul is en met welke valuta er wordt betaald. Ook is het handig om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is en welke taal er wordt gesproken. Daarbij kun je altijd kijken wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar ISTANBUL via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: ISTANBUL AIRPORT (IST)

 

Bekijk de vluchten + vliegtijd op TUI.nl

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Istanbul (AMS – IST)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Istanbul vliegen. Je landt dan op Atatürk International Airport, waarvan de korting IST is. De vliegtijd naar Istanbul – Turkije is 3 uur en 15 minuten. Je kunt op deze vlucht een mooi boek lezen, filmpje kijken of de ogen sluiten. Het is geen erg lange vlucht dus een lange slaap zul je niet halen.

Vliegtijd Istanbul
Vliegtijd Istanbul

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar deze plaats in Turkije. Vanaf Rotterdam kun je naar Istanbul vliegen. Rechtstreeks is de vliegtijd vanaf Rotterdam naar IST 3 uur en 25 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen als je daar in de buurt woont en vanaf Rotterdam als je dichter bij Rotterdam in de buurt woont.

Istanbul vliegafstand met Nederland, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is 2.210 kilometer. Het is handig om te weten dat er tijdsverschil is met Nederland. Het is er namelijk 1 uur later dan in Nederland. Wat wel fijn is, is dat er in deze plaats ook met de euro wordt betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt Turks gesproken.

De hoofdstad

Het is niet de hoofdstad van Ankara, maar wel de grootste stad met de meeste inwoners van heel Turkije. Je kunt in deze plaats veel ondernemen. Zo kun je naar de Prinseneilanden, winkelen en wandelen over de boulevard, heerlijke Turkse gerechten proeven, ontspannen en genieten van het mooie weer, boottochten maken, fietsen en nog veel meer. Istanbul kent veel cultuur en historische gebouwen waar je veel van kunt opsteken. Ook kun je verschillende moskeeën bezoeken in Istanbul.

Waar ligt Istanbul?

Op de kaart hieronder kun je de ligging bekijken. Je kunt voor vertrek alvast bekijken waar jullie hotel ligt en wat de reistijd is vanaf het vliegveld daar naartoe. Ook kun je de bezienswaardigheden alvast opzoeken.