Innsbruck is een erg leuke wintersportbestemming. Als je hier naartoe gaat, is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Wat is de vliegtijd naar Innsbruck (Tirol)– Oostenrijk, vanaf waar kun je het beste vliegen, wordt er met de euro betaald of met een andere valuta en is er tijdsverschil met Nederland? Ook is het leuk om van te voren te weten wat je er zoal kunt doen. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar INNSBRUCK is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam
  • Eindhoven

→ Naar: INNSBRUCK AIRPORT (INN)

Bereken de INNSBRUCK VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Innsbruck (AMS – INN)

Je kunt van Amsterdam Schiphol rechtstreeks naar Tirol (vliegveld Kranebitten) vliegen. Rechtstreeks is de vliegtijd naar Innsbruck ongeveer 1 uur en 10 minuten vliegen. Helaas gaan er buiten de wintersportseizoenen en zomerseizoenen veel vluchten met één of meerdere tussenstops. Gelukkig duren de vluchten met tussenstop ook niet heel erg lang. Zo is de vliegtijd gemiddeld 3 uur en 20 minuten inclusief tussenlanding. Het is niet heel erg, maar houdt hier wel rekening mee. Het is alsnog vaak sneller dan met de auto, je staat vaak in Frankrijk in de file.

Vliegtijd Innsbruck
Vliegtijd Innsbruck

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar Innsbruck. Vanaf Rotterdam gaan vluchten naar Innsbruck, maar niet rechtstreeks. Je hebt minimaal 1 en maximaal 2 tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd vanaf Rotterdam inclusief tussenlandingen is 8 uur. Het is dan (gezien de tijd dat je van te voren aanwezig moet zijn op het vliegveld) bijna even lang als met de auto. Voor velen is dat een reden om het vliegtuig te weren. Echter staan er in dit gebied vaak files en is het reizen per vliegtuig meer ontspannen dan met de auto.

Innsbruck vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand tussen Nederland Oostenrijk is ongeveer 730 kilometer. In Oostenrijk wordt met de euro betaald en er wordt voornamelijk Duits gesproken. Ook hoef je geen rekening te houden met eventueel tijdsverschil, dit is er namelijk niet in vergelijking met Nederland.

De hoofdstad

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en noemt zichzelf ook wel de hoofdstad van de Alpen. Je kunt hier uiteraard goed skiën en snowboarden, ook in de omliggende plaatsen Kaprun, Zell am See en Mayrhoven. Maar ook kun je hele andere activiteiten ondernemen. Je kunt naar de Innsbrucker Nordkettenbahnen voor een prachtig uitzicht. Ook kun je historische gebouwen en kerken bezoeken, naar de dierentuin, naar het Tiroler Volkskunstmuseum of naar de Town Tower. Natuurlijk kun je ook gaan Après-skiën.

Waar ligt Innsbruck

Op Google Maps kun je precies zien waar de plaats ligt. Je kunt de kaart hieronder gebruiken om de omgeving te bekijken of om een leuke excursie te bedenken langs mooie plekjes rondom deze plaats.