Vliegtijd Harbin

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Een vakantie is heerlijk, vooral als je er het hele jaar voor gewerkt hebt. Als je naar Harbin gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Harbin is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je weer landt. Ook is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil met Nederland is en welke activiteiten je er kunt doen. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Harbin (AMS-HRB)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Harbin (AMS-HRB) is gemiddeld 13 uur en 10 minuten. Het is een vrij lange vliegtijd. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet H. Taiping International Airport. De afkorting ervan is HRB.

Vliegtijd Harbin
Vliegtijd Harbin

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Harbin (EIN-HRB) / (RTM-HRB)

Je kunt vanaf Eindhoven en vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Harbin (EIN-HRB) is gemiddeld 24 uur en 30 minuten inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Harbin (RTM-HRB) is gemiddeld 20 uur en 15 minuten. De kortste vliegtijd en minste tussenlandingen heb je als je vanaf Amsterdam Schiphol vliegt.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.825 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 7 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Renminbi. Je kunt de valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Chinees gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de Chinese provincie Heilongjiang. Je kunt er van 5 januari tot en met 25 februari naar het Ice Festival. Dit is ontzettend gaaf om mee te maken. Ook zijn er andere activiteiten te doen. Zo kun je naar Zhongyang Pedestrian Street, de Saint Sophia Cathedral, Polarland, Sun Island, Sophia Square, het Siberian Tiger Park, het Stalin Park en het Zhaolin Park.