Vliegtijd Hamburg

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Hamburg is een bestemming in Duitsland voor jong en oud. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Wat dat bijvoorbeeld is, kun je hieronder lezen. Het is handig om vast een aantal zaken door te nemen voor vertrek. Zo kun je bijvoorbeeld kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, op welk vliegveld je landt, wat de vliegtijd naar Hamburg – Duitsland is en met welke valuta er wordt betaald. Ook is het handig om te weten of er tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Hamburg (AMS – HAM)

Je kunt vanaf Schiphol Amsterdam rechtstreeks naar Duitsland vliegen. Je vliegt dan op Flughafen Hamburg (HAM). De vliegtijd naar Hamburg is 1 uur en 5 minuten. Je gaat vaak met een kleiner vliegtijd dan dat je naar een verre bestemming gaat. Toch kun je ook met een Airbus A320 of Boeing 737 gaan, het is geheel aan de organisatie waarmee je vliegt. Hierdoor kan de vliegtijd iets langer of korter zijn.

Vliegtijd Hamburg
Vliegtijd Hamburg

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven naar HAM vliegen, maar alleen inclusief één of meerdere tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd is dan 5 uur en 35 minuten. Je kunt vanaf Rotterdam naar Hamburg vliegen. Deze vluchten zijn allemaal met minimaal één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd van Rotterdam naar Hamburg (RTM – HAM) is 3 uur. In sommige gevallen kan een treinrit sneller zijn dan het vliegtuig. Vooral op korte afstanden kan dit een hoop tijd schelen.

Hamburg vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is 380 kilometer. Je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta, er wordt namelijk gewoon met de euro betaald. Ook hoef je geen rekening te houden met tijdsverschil. Het is er even laat als in Nederland. Er wordt Duits gesproken.

De hoofdstad

Het is geen hoofdstad, maar een deelstaat. Er is voor jong en oud van alles te doen. Zo kun je naar het Rathaus, naar de wereldberoemde haven, naar de dierentuin en naar de Gänsemarkt. Hier zijn talloze restaurants en terrassen waar je heerlijke gerechten kunt proeven. Met kinderen is het aan te raden om naar Miniatur Wonderland te gaan. Daarnaast kun je verschillende excursies, tours en rondvaarten evenaren.

Waar ligt Hamburg?

Bekijk hieronder op de kaart de exacte ligging van deze plaats. Je kunt precies de route bekijken vanaf het vliegveld naar je hotel, maar ook naar bezienswaardigheden in de stad.