Vliegtijd Guayaquil

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, kun je je voorbereiden. Zo kom je niet snel voor onverwachte verassingen te staan. Als je vliegt, is het goed om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen. Ook is het handig om te weten wat de vliegafstand en vliegtijd naar Guayaquil is en hoe het vliegveld waarop je landt heet. Daarnaast is het erg goed om te weten wat de valuta is, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is in de stad. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Guayaquil (AMS-GYE)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Guayaquil (AMS-GYE) is gemiddeld 14 uur en 20 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een lange vlucht, dus neem bijvoorbeeld een goed boek mee waarmee je je kunt vermaken. Het vliegveld waarop je landt, heet Aeropuerto Internacional José Joaquín de Olmedon. De afkorting is GYE.

Vliegtijd Guayaquil
Vliegtijd Guayaquil

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Guayaquil (EIN-GYE) / (RTM-GYE)

De vliegtijd Eindhoven – Guayaquil (EIN-GYE) is gemiddeld 18 uur en 20 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Guayaquil (RTM-GYE) is gemiddeld 21 uur. Ook hier krijg je te maken met twee tussenlandingen. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegduur.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand is 9.833 kilometer. Het is goed om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Amerikaanse Dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Er wordt Spaans gesproken.

De hoofdstad

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Je kunt er naar het Historisch Park, Las Penas, Malecon Zoo, Parque Historico, Isla Santay, Cerro Santa, Parque de las Iguanas en naar Hacienda la Danesa. In de parken kun je heerlijk ontspannen, maar ook wandelen.