Als je op vakantie gaat, kun je altijd rekening houden met een aantal zaken. Ook als je vakantiebestemming Spanje is. Je kunt bijvoorbeeld kijken vanaf waar je vliegt (Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Groningen) en wat de vliegtijd naar Gerona is. Maar ook is het handig om te weten wat de vliegafstand is met Nederland, welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en of er tijdsverschil is. Daarnaast is het fijn om te weten wat er zoal te doen is. Hierover lees je hieronder meer.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Gerona (AMS – GRO)

Vanaf Schiphol gaan rechtstreekse vluchten naar het vliegveld Girona. De vliegtijd naar Gerona is maar 2 uur. Het valt dus ontzettend mee hoelang je reist. In het hoogseizoen en laagseizoen gaan er per week vele vluchten naar deze Spaanse plaats.

Vliegtijd Gerona
Vliegtijd Gerona

Vliegen vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven gaan er directe vluchten. De vliegtijd naar Gerona – Spanje is iets korter 2 uur. Als je dichtbij Schiphol woont, dan kun je het beste vliegen vanaf daar. Woon je dichtbij Eindhoven, dan is het handig om vanaf Eindhoven te vliegen. Als je het dichtst bij Rotterdam woont, kun je vanaf daar naar de Spaanse plaats vliegen. Ook vanaf Rotterdam gaan namelijk rechtstreekse vluchten. De vliegtijd is vanaf Rotterdam 1 uur en 50 minuten.

Gerona vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De plaats ligt ongeveer 1.170 kilometer van Nederland af. Er wordt met de euro betaald en er is geen tijdsverschil met Nederland. Je hoeft hier dus ook geen rekening mee te houden. In Gerona wordt Spaans gesproken.

De hoofdstad

Gerona zelf is een stad en een gemeente in de Regio Catalonië. Het is te vinden in het noordoostelijke puntje van Spanje als onderdeel van de Costa Brava. Het kent veel natuur en is dus populair bij natuurliefhebbers. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Maar ook komen veel mensen voor ontspanning. Je kunt hier namelijk genieten op de mooie, kindvriendelijke stranden en genieten van culinaire hoogstandjes. Naast dit alles zijn er leuke excursiemogelijkheden en is er een aangenaam klimaat.

Waar ligt Gerona?

Ben je benieuwd waar deze plaats ligt? Met de onderstaande kaart kun je de plaats goed bekijken maar ook de omgeving. Daarnaast is het erg handig om te bekijken hoe ver het rijden is vanaf het vliegveld naar je hotel of verblijfplaats.