Zuid-Afrika is erg gaaf om eens te bezoeken. Ook deze stad is leuk om te zien. Je kunt er verschillende excursies volgen en je leert een hele andere cultuur kennen. Onderaan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten die er te doen zijn. Als je op vakantie gaat, is het handig om te kijken naar een aantal zaken. Vanaf waar kun je het beste vliegen, wat is de vliegtijd naar George, wat is de vliegafstand en waar landt je bijvoorbeeld? Daarnaast is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, welke valuta er wordt gebruikt en of er tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – George (AMS-GRJ)

De vlucht is inclusief één tussenlanding. Het vliegveld heet George Airport, waarvan de afkorting GRJ is. De vliegtijd Amsterdam Schiphol – George (AMS-GRJ) is gemiddeld 20 uur en 55 minuten. Tijdens deze vliegduur krijg je eten en drinken aangeboden. Ook slapen behoort tot de mogelijkheden.

Vliegtijd George
Vliegtijd George

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (EIN-GRJ)/ (RTM-GRJ)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Je krijgt dan wel te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd George vanaf Eindhoven (EIN-GRJ) is gemiddeld 24 uur en 50 minuten. De vliegtijd Rotterdam – George (EIN-GJR) is gemiddeld 39 uur en 30 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vliegen voor de kortste vliegduur.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 10.034 kilometer. Je kunt er met de Zuid-Afrikaanse Rand betalen. Deze valuta is voor vertrek aan te schaffen bij diverse wisselkoersbureaus. Ook is het er 1 uur later dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Engels gesproken, maar ook Afrikaans.

De hoofdstad

George is een gemeente aan de zuidelijke rand van de Outeniquabergen. Je kunt er verschillende safari’s en andere excursies doen om de stad te leren kennen. Ook kun je een bezoek brengen aan Redberry Farm, het Outeniqua Transport Museum, Robertson Brewing Co, Outeniqua Famer’s Market, Herold Wine Estate, Garden Route Botanical Gardens, Dutch Reformed Mother Church en het Museum.