De stad staat misschien niet boven aan het lijstje om te bezoeken, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt er ontzettend veel leuke dingen doen. Wat er zoal te doen valt, lees je onder aan de pagina. Het is verstandig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Gaborone is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is en welke valuta er wordt gebruikt. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Gaborone (AMS-GBE)

De vliegtijd Gaborone vanaf Amsterdam (AMS-GBE) is gemiddeld 21 uur en 35 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met één tussenlanding. Je landt op het vliegveld genaamd Sir Seretse Khama International Airport. De afkorting is GBE.

Vliegtijd Gaborone
Vliegtijd Gaborone

Vliegtijd Eindhoven en vliegtijd Rotterdam (EIN-GBE)/ (RTM-GBE)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad in Botswana. Wel krijg je dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Gaborone vanaf Eindhoven (EIN-GBE) is 25 uur en 35 minuten en de vliegtijd Rotterdam – Gaborone (RTM-GBE) is gemiddeld 19 uur en 55 minuten. Het beste kun je vertrekken vanaf Schiphol voor de minste tussenlandingen en vanaf Rotterdam voor de kortste vliegduur.

Gaborone vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.124 kilometer. Er wordt in Botswana Engels gesproken, maar ook Setswana. Het is handig om rekening te houden met een andere valuta. Er wordt betaald met de Zuid-Afrikaanse Rand. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen. Ook is het er 1 uur later dan in Nederland.

De hoofdstad

Gaborone is de hoofdstad van Botswana en de hoofdplaats van het district South-East. Je kunt er van alles doen. Zo kun je naar Mokolodi Nature Reserve, de Three Chief’s Statues, het Lion Park Resort, het Christ the King Cathedral, het National Museum en je kunt een bezoek brengen aan Matsieng’s Footprints.