Vluchten naar Fuerteventura met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Fuerteventura

Fuerteventura is een vakantiebestemming dat leuk is voor jong en oud. Of je nou van natuur, architectuur of alleen witte stranden houdt, het is er allemaal wel. Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Vanaf waar kun je het beste vliegen, wat is de vliegtijd naar Fuerteventura – Spanje, met welke valuta wordt er betaald, is er tijdsverschil met Nederland en wat is de vliegafstand vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam en Eindhoven? Ook is het handig om te weten wat er zoal te doen valt op dit eiland. Hieronder kun je hier meer over lezen.


Vertrekken naar FUERTEVENTURA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: FUERTEVENTURA AIRPORT

De vliegtijd verschilt per luchthaven. Bekijk vliegtickets vanaf deze luchthavens via TUI:

  

Fuerteventura vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De afstand met Nederland is ongeveer 3.600 kilometer. Je kunt op het eiland met de euro betalen. Waar je wel rekening mee kunt houden, is dat het 1 uur vroeger is dan in Nederland. Er wordt Spaans en Engels gesproken.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Fuerteventura (AMS – FUE)

Vanaf Schiphol kun je naar dit eiland vliegen. Dit kan rechtstreeks maar ook met tussenlandingen. Toch is het fijner om rechtstreeks te vliegen. De vliegtijd naar Fuerteventura is rechtstreeks 4 uur en 45 minuten. Als je kiest voor een vlucht met tussenlanding ben je gemiddeld 6,5 uur onderweg.

Vliegtijd Fuerteventura
Vliegtijd Fuerteventura

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven naar dit eiland vliegen, maar dan wel met één tussenlanding. Meestal zijn deze tussenlandingen op Lanzarote. De vliegtijd naar Fuerteventura inclusief tussenstop kan oplopen tot 15 uur indien de overstap niet op elkaar aansluit. Ook vanaf Rotterdam gaan vluchten naar het Spaanse eiland. Deze zijn wel allemaal met één of meerdere tussenlandingen en de gemiddelde vliegtijd vanaf Rotterdam naar Fuerteventura kan zelfs oplopen tot 20 uur. Dit komt doordat je soms erg lang moet wachten op het volgende vliegtuig. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol.

De hoofdstad

De hoofdstad van Fuerteventura is Puerto del Rosario. Je kunt op het eiland van alles doen. Er is veel natuur, dus je kunt verschillende activiteiten ondernemen in de natuur zoals hiking, fietsen en wandelen. Maar ook is het eiland gekenmerkt door de mooie witte stranden. Ontspannen op het strand is dus zeker mogelijk. Naast dit alles heerst er een aangenaam klimaat, is er bijna altijd zon, er zijn vulkanen en door de sterke wind kun je heerlijk kite- en/of windsurfen.

Waar ligt Fuerteventura?

Wil jij weten waar dit eiland precies ligt? Gebruik dan de onderstaande kaart. Je kunt inzoomen en uitzoomen om meer of minder details te bekijken. Ook kun je een route bepalen van bijvoorbeeld het vliegveld naar je hotel.