Vliegtijd Fort de France

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Fort de France
Vliegtijd Fort de France

Fort-de-France is een erg leuke vakantiebestemming. Als je op vakantie gaat, kun je je voorbereiden. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Fort de France in Martinique is en waar je landt. Ook is het goed om te weten wat het tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald, wat er zoal te doen is en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Fort-de-France (AMS-FDF)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Fort-de-France (AMS-FDF) is gemiddeld 14 uur. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Le Lamentin. De afkorting is FDF.

Vliegtijd Fort de France
Vliegtijd Fort de France

Vliegtijd Fort de France vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-FDF)/ (RTM-FDF)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vertrekken. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Fort-de-France (EIN-FDF) is gemiddeld 42 uur en 35 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Fort de France (RTM-FDF) is gemiddeld 34 uur en 53 minuten. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 5.852 kilometer. In de stad kun je betalen met de Euro. Dit is erg fijn, zo hoef je dus geen rekening te houden met een andere valuta. Wel is er tijdsverschil met Nederland. In de stad is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Martinique. Je kunt er allerlei activiteiten doen. Je kunt naar Jardin de belata, de Schoelcher Library, het St. Louis Cathedral, La Savane, het Theatre Aime Cesaire, Parc Floral, Palais de Justice en Distellerie La Favorite. In diverse restaurants kun je heerlijke gerechten proeven en ook zijn er een aantal leuke winkelstraten waar je kunt winkelen.