Het is redelijk dichtbij en zeker de moeite waard. De stad Florence is erg geliefd bij toeristen. Dit is te begrijpen, aangezien het er veel leuke activiteiten te doen zijn en je mooie, historische gebouwen en monumenten kunt bezoeken. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Het is handig om te kijken vanaf welk vliegveld je het beste kunt vertrekken, wat de vliegtijd naar Florence is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt in de stad. Daarnaast is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat de valuta is en of er tijdsverschil is met Nederland.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Florence (AMS-FLR)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Florence (AMS-FLR) is 2 uur. Het is erg fijn, dat je vanaf Amsterdam rechtstreeks kunt vliegen. Je bent er dus ontzettend snel. Het vliegveld van de stad heet Peretold “Amerigo Vespucci” Airport. De afkorting is FLR.

Vliegtijd Florence
Vliegtijd Florence

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Florence (EIN-FLR) / (RTM-FLR)

Je kunt ook vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan wel vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Florence vanaf Eindhoven(EIN-FLR) is gemiddeld 6 uur en 30 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Florence vanaf Rotterdam (RTM-FLR) is inclusief tussenlanding gemiddeld 3 uur en 50 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar de stad in Italië is 1.059 kilometer. Het is erg fijn, dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. Je kunt er gewoon met de euro betalen. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de regio Toscane. Je kunt verschillende sightseeingtours doen waardoor je de stad goed leert kennen. Zo kun je naar Piazzale Michelangelo, Duomo – Kathedraal, Piazza Della Signoria, Piazza Del Duomo, Galleria Dell’Accademia, Centro Storico en naar Ponte Vecchio. Ook kun je heerlijke Italiaanse gerechten proeven in de restaurants van de stad.