Figari is een stad in Frankrijk, gelegen op het eiland Corsica. waar je veel leuke activiteiten kunt doen. Het is niet ver van huis, maar je zult er dingen zien die erg indrukwekkend zijn. Als je op vakantie gaat, is het handig om je goed voor te bereiden. Zo kom je niet snel voor onverwachte, vervelende verassingen te staan. Kijk vooraf vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Figari is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke activiteiten er te doen zijn, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Figari (AMS-FSC)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Figari (AMS-FSC) is gemiddeld 6 uur en 10 minuten. Je vliegt helaas niet rechtstreeks, maar met één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Sud-Corse Airport. De afkorting is FSC.

Vliegtijd Figari
Vliegtijd Figari

Vliegtijd Eindhoven en vliegtijd Rotterdam – Figari (EIN-FSC) / (RTM-FSC)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven te vertrekken, maar wel vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Figari (RTM-FSC) is 16 uur en 35 minuten. De vliegtijd is lang, doordat je een tijdje moet wachten tijdens de tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vliegen voor de kortste vliegtijd.

Figari vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.245 kilometer. Het is erg fijn, dat je geen rekening hoeft te houden met tijdsverschil. Ook wordt er met de euro betaald. Je hoeft dus geen andere valuta aan te schaffen bij een wisselkoersbureau. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is een gemeente in het Franse departement Corse-du-Sud (Corsica). Je kunt er karten bij Prokart, kitesurfen bij Eole Kitesurf, naar de Cagna en naar verschillende stranden waar je heerlijk kunt genieten van het weer en waar je wandelingen kunt maken. De stad kent veel natuur, waar door je veel kunt wandelen en fietsen. In de zomer krijg je te maken met lange, warme en aangename dagen.