Als je hebt besloten om naar Portugal te gaan, is het handig om van te voren een aantal zaken door te nemen. Vanaf waar kun je het namelijk het beste vliegen? En hoelang is de vliegtijd naar Faro? Ook is het handig om te weten of er tijdsverschil is met Nederland en of er wordt betaald met een andere valuta. Daarbij is het fijn om vast te weten wat je zoal in de Algarve en omstreken kunt doen. Hieronder lees je er meer over.Vertrekken naar FARO is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: FARO AIRPORT (FAO)

Bereken de FARO VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Faro (AMS – FAO)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks vliegen. De vliegtijd naar Faro is ongeveer 3 uur en 5 minuten. Dit kan iets langer of korter zijn door de weersomstandigheden die op dat moment meespelen. Ook kan het type toestel en de vliegroute bepalend zijn voor de totale vliegtijd. Hoe langer de vliegafstand, hoe langer je in de lucht onderweg bent naar de eindbestemming.

 

Vliegtijd Faro
Vliegtijd Faro

Vanaf Eindhoven of Rotterdam vertrekken

Ook vanaf Eindhoven gaan er rechtstreekse vluchten. De vliegtijd naar Faro is exact 3 uur. Vlieg je liever vanaf Rotterdam in plaats van vanaf Amsterdam of Eindhoven? Dan kun je ook rechtstreeks vliegen. De vliegtijd vanaf Rotterdam naar Faro is dan ongeveer 3 uur. Dit is soms iets korter of langer, afhankelijk van de vliegroute die wordt gekozen.

Faro vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 2.300 kilometer. Er wordt voornamelijk Portugees gesproken en je kunt er gewoon met de euro betalen. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Wel is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Hier kun je wel rekening mee houden. Je hebt bij thuis komst in ieder geval geen last van een jetlag.

De hoofdstad

Faro is de hoofdstad van de Portugese regio de Algarve. Je kunt in de omstreken ontzettend veel doen. Er zijn uitstekende duikmogelijkheden, de stranden zijn mooi en kindvriendelijk, er is een aangenaam tropisch klimaat en je kunt genieten van kleurrijke architectuur. Ook kun je heerlijke, plaatselijke gerechten proeven in diverse restaurantjes, boot- fiets- en wandeltochten maken en soms kun je zelfs dolfijnen spotten aan de kust van de Algarve.

Waar ligt Faro?

Op de kaart hieronder kun je bekijken waar de plaats in Portugal ligt. Je kunt ook alvast de omgeving bekijken. Met de handige functies zoals Streetview kun je virtueel door de stad lopen. Op die manier kun je een lijstje maken met plekken die je graag wilt bekijken.