Als je op vakantie gaat, komen daar een aantal dingen bij kijken. Je kunt je het beste goed voorbereiden door rekening te houden met een aantal zaken. Kijk van te voren vanaf welk vliegveld je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Elmira is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je weer landt. Daarnaast is het fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal in de stad te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Elmira (AMS-ELM)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Elmira (AMS-ELM) is gemiddeld 11 uur en 48 minuten. Tijdens de vlucht, krijg je te maken met één tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Elmira/Corning Regional Airport, waarvan de afkorting ELM is.

Vliegtijd Elmira
Vliegtijd Elmira

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Elmira (EIN-ELM) / (RTM-ELM)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam de vertrekken. De vliegtijd Rotterdam – Elmira (RTM-ELM) is 18 uur en 29 minuten. Het is een erg lange vliegtijd, wat mede komt doordat je te maken krijgt met twee tussenlandingen. Voor de kortste vliegtijd, kun je het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand is 6.286 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Amerikaanse Dollar. Deze valuta kun je aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. De taal die er wordt gesproken, is Engels.

De hoofdstad

Elmira is een stad in de Amerikaanse staat New York. Er zijn ontzettend veel activiteiten te doen. Zo kun je naar Woodlawn Cemetery, Tanglewood Nature Center & Museum, Mark Twain’s Summer Home, Haunted Empire at Bradley Farms, het Elridge Park, First Arena en het Harris Hill Amusement Park.