In Zuid-Afrika valt veel te beleven. Zo ook in de stad Durban. Je kunt vooraf bekijken vanaf waar je het beste kunt vliegen. Daarbij kan je meteen uitzoeken wat de vliegtijd naar Durban is, de vliegafstand en waar je landt. Ook is het verstandig om te kijken naar andere zaken. Kijk naar welke taal er wordt gesproken, welke valuta er wordt gebruikt, of er tijdsverschil is met Nederland en wat er allemaal te doen is. Meer informatie, vind je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Durban (AMS-DUR)

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Durban (AMS – DUR) is 18 uur en 5 minuten. Dit is inclusief een tussenlanding. Je landt op het vliegveld genaamd Durban International Airport. De afkorting van het vliegveld is DUR.

Vliegtijd Durban
Vliegtijd Durban

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-DUR)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd naar Durban, Zuid-Afrika vanaf Eindhoven (EIN – DUR) is gemiddeld 37 uur en 50 minuten. Dit is inclusief tussenlandingen. De vliegtijd naar Durban vanaf Rotterdam (RTM – DUR) is 20 uur en 5 minuten over. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Dan heb je de kortste vliegduur.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.497 kilometer. Het is handig om rekening te houden met een andere valuta. Er wordt in de stad betaald met de Zuid-Afrikaanse Rand. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen bij verschillende wisselkoersbureaus. Ook is het er 1 uur later dan in Nederland. Het is geen groot tijdsverschil, maar toch is het fijn om te weten. Er wordt voornamelijk Afrikaans en Engels gesproken, maar ook zijn er mensen die Sotho, Swazi of Zoeloe spreken.

De hoofdstad

Het is een stad in de gemeente eThekwini, in de provincie Kwazoeloe-Natal. Er zijn veel dingen te doen die erg interessant zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de uShaka Marine World, uShaka Sea World Aquarium os het Moses Mabhida Stadium. Daarnaast is het erg leuk om de Botanical Gardens, het Umgeni River Bird Park, de Golden Mile, The Valley of a 1000 Hills en het Suncoast Casino te bezoeken.