Vliegtijd Dar es Salaam

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Dar es Salaam is een indrukwekkende stad om naar toe te gaan. Je kunt er van alles zien en doen. Wat er allemaal te doen valt, is onderaan de pagina te vinden. Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Belangrijk is om te kijken vanaf waar je vertrekt. Ook kun je kijken naar de vliegtijd, de vliegafstand en het vliegveld waarop je landt. Naast dit alles is het goed om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Dar es Salaam (AMS-DAR)

Vanaf Schiphol kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je dan te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Dar es Salaam – Tanzania is inclusief tussenlanding 10 uur en 30 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Julius Nyerere International Airport. De afkorting ervan is DAR.

Vliegtijd Dar Es Salaam
Vliegtijd Dar Es Salaam

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Dar es Salaam (RTM/EIN-DAR)

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er vliegtuigen richting de stad. Wel krijg je dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Dar es Salaam vanaf Eindhoven is gemiddeld 14 uur en 30 minuten inclusief tussenlandingen. Vanaf Rotterdam is de vliegtijd 18 uur. De kortste vliegduur heb je, als je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol.

Dar es Salaam vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.344 kilometer. Je kunt er rekening mee houden, dat het er twee uur later is dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet ook wel de Tanzaniaanse Shilling. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij verschillende wisselkoersbureaus. Er wordt voornamelijk Swahili gesproken.

De hoofdstad

Dar es Salaam is de grootste stad van het land. Tot 1973 was de stad de hoofdstad van Tanzania. Je kunt er allerlei activiteiten doen. Zo kun je naar Mbudya Island, Bon Goyo Island, het National Museum, het Village Museum, naar de Kivukoni Fish Market, naar Coco Beach en naar de St. Joseph Cathedral.