Als je ervoor kiest om naar de Lycische kust op vakantie te gaan, dan ben je niet de enige. Het is een erg leuke streek voor jong en oud om vakantie te vieren. Als je naar Dalaman – Turkije gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Dalaman is, met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland, wat de afstand is met Nederland en welke taal er wordt gesproken.  Ook is het leuk om vooraf te weten wat er zoal te doen valt. Hierover lees je hieronder meer.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Dalaman (AMS – DLM)

Vanaf Schiphol gaan een aantal rechtstreekse vluchten, maar de meeste zijn inclusief tussenlanding. Als je toch rechtstreeks vliegt, is de vliegtijd naar Dalaman 3 uur en 35 minuten. Heb je wel een tussenlanding? Dan ben je gemiddeld 6 en een half uur onderweg. Dit wordt mede bepaald door de overstap op een ander vliegveld. In het hoogseizoen worden er veel rechtstreekse vluchten uitgevoerd. Als je naar Marmaris op vakantie gaat, kun je landen op dit vliegveld. Vervolgens moet je nog met een bus naar de eindbestemming.

Vliegtijd Dalaman
Vliegtijd Dalaman

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de Lycische kust. Ook vanaf Rotterdam vertrekken er geen vliegtuigen naar Turkije. De vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Dalaman is daarom ook niet vast te leggen. Wellicht vliegen er vanaf komend hoogseizoen wel vliegtuigen richting deze bestemming. Meer informatie daarover vind je hieronder.

Dalaman vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 2.500 kilometer. Je kunt in Dalaman en omstreken alleen met de Turkse Lira betalen. Deze kun je voor de vakantie aanschaffen. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is namelijk 1 uur later dan in Nederland. Hier kun je eventueel rekening mee houden.

De hoofdstad

Dalaman zelf is de hoofdstad van het gelijknamige district in Turkije. Je kunt er van alles doen. Je kunt naar het strand, wandelen en/of fietsen in de natuur en verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Er staan oude kerkjes en je kunt naar historische gebouwen. Er heerst een tropisch klimaat, dat erg aangenaam is. Ook kun je verschillende excursies en activiteiten volgen voor jong en oud. Voor jongeren zijn er een aantal uitgaansgelegenheden te vinden.

Waar ligt Dalaman?

Wil jij weten wat de ligging van deze plaats is? Bekijk dan de onderstaande kaart. Je kunt zo de gehele omgeving goed bekijken.