Vliegtijd Dakar

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je naar Dakar op vakantie gaat, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Belangrijk is dat je een visum nodig hebt om het land binnen te komen. Deze dient uiterlijk drie dagen voor vertrek te worden aangevraagd. Daarnaast is het handig om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Dakar – Senegal is, op welk vliegveld je vliegt, met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het ook leuk om te weten wat er zoal te doen valt in deze plaats.Vertrekken naar DAKAR is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: DAKAR AIRPORT (DKR)

Bereken de DAKAR VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Dakar (AMS – DKR)

Je kunt vanaf Schiphol naar deze plaats vliegen. Je vliegt dan op luchthaven Leopold Sédar Senghor, waarvan de afkorting DKR is. De vliegtijd naar Dakar – Senegal is gemiddeld 10 uur en 30 minuten inclusief tussenstop. Helaas gaan er (nog) geen rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol. Het is een lange reis, dus je kunt iets leuks meenemen om jezelf mee te vermaken. Aan boord wordt je voorzien van een hapje en een drankje.

Vliegtijd Dakar
Vliegtijd Dakar

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar Dakar. Vanaf Rotterdam vertrekken er wel vliegtuigen naar Senegal, maar alleen met minimaal twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd naar Dakar – Senegal is dan ook 35 uur. Dit is de maximale tijd die je kwijt bent wanneer de vluchten niet goed op elkaar aansluiten.  Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol.

Dakar vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 4.700 kilometer. Tijdens de wintertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. Ook kun je er rekening mee houden dat er met een andere valuta wordt betaald, namelijk met de Frank. In Senegal wordt Frans en Wolof gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Senegal. Je kunt hier ontzettend goed genieten van de zon tussen november en mei. Tijdens deze maanden schijnt de zon onafgebroken. Ook kent het een regenseizoen. Dit is tussen juni en oktober, dus als je voor de zon komt kun je het beste tussen november en mei gaan. In het centrum van de plaats vind je geldwisselkantoren, autoverhuur, hotels bij de luchthaven, een toeristeninformatiekantoor en de badplaats Saly. Hier vind je hagelwitte stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.

Waar ligt Dakar?

Hieronder op de kaart kun je de ligging van de plaats bekijken. Je kunt zo ook de afstand tot het vliegveld bepalen en alvast leuke plekjes ontdekken via streetview