Vluchten naar Corfu met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Corfu

Corfu is een eiland van Griekenland. Het is een ontzettend leuke bestemming voor een vakantie. Mocht je hier naar toe gaan dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de vliegtijd naar Corfu? En kun je vliegen vanaf Amsterdam of ook vanaf andere vliegvelden in Nederland? Daarnaast kun je ook rekening houden met de valuta, het tijdsverschil en alles wat je kunt ondernemen op het eiland. Meer daarover lees je hieronder.Vertrekken naar CORFU via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: CORFU AIRPORT

  

Corfu vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is ongeveer 2.200 kilometer. Je betaald in Corfu met de euro. Ook is het goed om te weten dat het er 1 uur later is dan in Nederland. Je hebt hierdoor vrijwel geen tijdsverschil waardoor je ook geen jetlag hebt bij aankomst op de vakantie en bij terugkomst in Nederland. Doordat Griekenland ook de Euro gebruikt, hoef je geen geld om te wisselen en kun je de prijzen eenvoudig vergelijken met die in Nederland.

 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Corfu (AMS – CFU)

Vanaf Schiphol kun je een rechtstreekse vlucht boeken naar dit eiland. Je vliegt vaak met een chartervlucht naar het vliegveld Loannis Kapodistrias (CFU) die in de zomermaanden dagelijks vertrekken. De vliegtijd naar Corfu vanaf Schiphol bedraagt 2 uur en 45 minuten. Indien je buiten het hoogseizoen wilt vliegen op deze bestemming dan heb je vaak een tussenlanding. In dat geval duurt de reis langer en ben je gemiddeld 5 uur onderweg. Vaak maak je dan een tussenlanding in Athene.

Vliegtijd Corfu
Vliegtijd Corfu

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Corfu

Vanaf Eindhoven is er een rechtstreekse vlucht te boeken naar Corfu. De vliegtijd is dan 2 uur en 45 minuten. Het is zeker de moeite waard om rechtstreeks te vliegen vanaf vliegveld Eindhoven indien de andere luchthavens geen rechtstreekse vlucht aanbieden. De extra reistijd naar het zuiden van Nederland wordt sterk gecompenseerd door de veel kortere vluchtduur. Daarnaast is het vliegveld ook kleiner waardoor je minder lang hoeft te wachten bij het inchecken en de marechaussee.

Vertrekken vanaf vliegveld Rotterdam is een mogelijkheid maar ook hier krijg je vaak te maken met een tussenstop. De vliegtijd naar Corfu is vanaf Rotterdam gemiddeld 7 uur buiten het hoogseizoen. Tijdens het hoogseizoen kun je wel rechtstreekse vluchten boeken en gaat de vliegduur ook omlaag naar ongeveer 2 uur en 50 minuten.

Als je niet op een bepaalde datum wilt vliegen dan is het zeker de moeite waard om te spelen met je vertrekdatum. Dit kan je namelijk veel reistijd en geld schelen.

De hoofdstad

De hoofdstad is Corfu-stad. Je kunt hier mooie wandelingen maken langs oude vestingwerken of het kasteel bezoeken. Verder kun je hier genieten van een tropisch klimaat, veel oude Griekse bezienswaardigheden en grote cultuurschatten. Ook het uitgaansleven is prima. Er zijn vele restaurants en kroegen waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van een heerlijk drankje.

Waar ligt Corfu?

Het Griekse eiland ligt vlak bij de kust. Op de kaart hieronder is dat goed te zien. Je kunt de kaart ook gebruiken om de omgeving van je hotel alvast te verkennen of om een route uit te stippelen langs de mooist plekjes van het eiland.