Vliegtijd Córdoba

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat naar Argentinië, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo ben je goed voorbereidt en kom je niet snel voor eventuele verassingen te staan. Kijk vooraf vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Córdoba is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten wat er zoal in de stad te doen is, wat het tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Córdoba (AMS-COR)

Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol naar de stad vliegen. Wel krijg je dan te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Córdoba vanaf Amsterdam (AMS – COR) is 20 uur en 30 minuten. Het is een erg lange vliegtijd, dus houd hier rekening mee. Neem bijvoorbeeld wat leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken. Het vliegveld van de stad heet Ing. Aer. Ambrossio L.V. Taravella International Airport. De afkorting is COR.

Vliegtijd Córdoba
Vliegtijd Córdoba

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-COR)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Córdoba vliegen. De vliegtijd vanaf Eindhoven (EIN – COR) is 25 uur en 40 minuten. Dit is inclusief twee tussenlandingen. Ook vanaf Rotterdam krijg je te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Córdoba vanaf Rotterdam (RTM – COR) is 23 uur en 35 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol voor de kortste vliegduur.

Córdoba vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 11.729 kilometer. Er wordt betaald met de Argentinië peso. Deze kun je aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook wordt er een andere taal gesproken. De meest gesproken taal is Spaans. Het is er 4 uur vroeger dan in Nederland.

De hoofdstad

Córdoba is een stad in het centrum van Argentinië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Een aantal activiteiten zijn ontzettend populair om te doen. Zo kun je naar Iglesia de los capuchinos, naar Manzana Jesuitica, naar verschillende kathedralen, naar Paseo de las Arles, naar Plaza San Martin, naar Parque de las Tejas waar je heerlijk kunt ontspannen en wandelen, naar Laguna Mar Chiquita en je kunt een bezoek brengen aan Los Gigantes.