Vliegtijd Conakry

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Conakry is een bestemming die niet vaak voorkomt op een gemiddeld lijstje van vakantiebestemmingen, maar het is erg leuk om de stad eens te bezoeken. Er zijn veel leuke activiteiten te doen. Welke populaire activiteiten er te doen zijn, lees je verderop. Als je gaat vliegen, kun je rekening houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Conakry is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarbij is het fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam – Conakry (AMS-CKY)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar de stad vliegen als je vliegt met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Conakry, Guinea (AMS – CKY) is dan 9 uur en 40 minuten. Je landt op het vliegveld genaamd Conakry International Airport (Gbessia Int’l). De afkorting hiervan is CKY.

Vliegtijd Conakry
Vliegtijd Conakry

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-CKY)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. De enige optie om in Conakry te komen, is dus als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. Je kunt bij het boeken van de vlucht kijken naar de kortste vliegduur en je kunt kijken met welke vliegmaatschappij je het liefst wilt vliegen.

Conakry vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.033 kilometer. Je kunt in deze stad betalen met de Guinee Frank. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek in een van de vele wisselkoersbedrijven. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is niet veel, maar het is er toch 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Frans gesproken in de stad.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Guinea. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Populaire activiteiten zijn onder andere: Lles de Los, het National Museum, MLS, de Grand Mosque, de Sante Marie Cathedral en Rachette Metamorphose. Dat laatste is een spa waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt er genieten van het weer, wandelen in het park, historische gebouwen bekijken en heerlijke gerechten proeven bij diverse restaurantjes.