Vliegtijd Clermont Ferrand

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is niet ver van huis en zeker de moeite waard om de stad Clermont-Ferrand eens op te zoeken. Je vliegt er zo naar toe. Als je op vakantie gaat, kun je je goed voorbereiden. Zo kom je niet snel voor verassingen te staan. Kijk vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd Clermont-Ferrand is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het handig om te weten met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Clermont-Ferrand (AMS-CFE)

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar de stad vliegen. De vliegtijd Amsterdam – Clermont-Ferrand (AMS – CFE) is maar 1 uur en 30 minuten. Het is dus geen lange vlucht, voor je in de lucht bent start de landing al weer bijna. Je landt op het vliegveld genaamd Clermont-Ferrand Auvergne Airport. De afkorting ervan is CFE.

Vliegtijd Clermont Ferrand
Vliegtijd Clermont Ferrand

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-CFE)

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen, maar houd er dan wel rekening mee dat je te maken krijgt met twee tussenlandingen. De vliegtijd naar de stad vanaf Eindhoven (EIN – CFE) is 14 uur en 25 minuten. Dit is wel erg lang. Vanaf Rotterdam kun je er ook komen als je vliegt met twee tussenlandingen. Hierbij is de vliegtijd (RTM – CFE) 8 uur en 15 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken.

Clermont-Ferrand vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 734 kilometer. Het is erg fijn, dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook wordt er met de euro betaald en hoef je dus geen andere valuta voor vertrek aan te schaffen. Er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Clermont-Ferrand is de hoofdstad van de Franse regio Auvergne. Je kunt er veel ondernemen en bekijken. Zo kun je naar Puy-de-Dome, naar L’Aventure Michelin, naar Jardin Lecoq, naar Panoramique des Dômes, naar Place de Jauge, naar Rue de Park Montjuzet, naar Le Puy du Pariou en je kunt een bezoek brengen aan Chaine des Puys.