Vliegtijd Charleston West Virginia

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Je hebt meerdere steden in de Verenigde Staten die Charleston heten. Op deze pagina gaat het over de stad in West Virginia. Je kunt rekening houden met een aantal zaken als je deze stad wilt gaan bezoeken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Charleston, WV – Verenigde Staten is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen valt. Alle bovenstaande punten vind je hieronder uitgebreider terug.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Charleston, West Virginia (AMS – CRW)

Vanaf Schiphol kun je naar de stad vliegen als je vliegt met één tussenlanding. De vliegtijd Charleston, West Virginia Verenigde Staten vanaf Amsterdam (AMS – CRW) is gemiddeld 13 uur en 12 minuten. Dit is inclusief tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Yeager Airport, waarvan de afkorting CRW is.

Vliegtijd Charleston West Virginia
Vliegtijd Charleston West Virginia

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vertrekken vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Charleston, WV – Verenigde Staten (RTM – CRW) is gemiddeld 16 uur en 3 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt dus het beste vertrekken vanaf Schiphol voor de kortste vliegduur.

Charleston vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.570 kilometer. Als je naar de stad toe gaat, kun je rekening houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 5 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Amerikaanse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Charleston is de hoofdstad van de Amerikaanse staat West Virginia. Bekende en populaire activiteiten, zijn: Trans-Allegheny  Lunatic Asylum, de New River Gorge Bridge, State Capitol, Greenbrier River Trail, Cultural Center, de Suspension Bridge, Maintaineer Field en Heston Farm. Je kunt er ook heerlijk winkelen, verschillende gerechten proeven in restaurants en naar veel musea. In de parken kun je wandelen, fietsen en/of ontspannen.